Létrehozva: 2021-09-24 09:11:20

A Volvo felhagy az állati bőr használatával tisztán elektromos modelljeiben

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cég célja az állatkínzás csökkentése, ezért fenntarthatóbb és újrahasznosított anyagokat fog használni.


Az új, tisztán elektromos Volvo modellek utasteréből 2025-től eltűnik a bőrborítás, mivel a svéd gyártó sokkal fenntarthatóbb anyagokra kívánja cserélni őket. Mindez annak köszönhető, hogy a cég igyekszik csökkenteni az állatkínzást és a hozzá kapcsolódó környezetszennyezést. A változás elsőként a C40 Recharge modellt érinti.

A Volvo célja, hogy az új autókhoz felhasznált összes alapanyag 25 százaléka újrahasznosított és bioalapú legyen amellett, hogy 2025-re minden közvetlen beszállító kizárólag megújuló energiaforrásokat használjon.

Volvo C40 Recharge utastere

„Progresszív autógyártóként a fenntarthatóság minden területével foglalkoznunk kell, nem csak a CO2-kibocsátással. Az alapanyagok felelősségteljes beszerzése fontos része ennek a munkának. A bőrök használatának elhagyása a tiszta elektromos autóinkban a következő lépés a probléma megoldása felé vezető úton” – nyilatkozta Stuart Templar, a Volvo globális fenntarthatósági igazgatója.

A bőrborítás helyett a Volvo bioalapú és újrahasznosított alternatívákat kínál majd, mint a Nordico, amely műanyag palackok, újrahasznosított borászati parafadugók és különféle bioeredetű anyagok felhasználásával készül.

erdő, műanyag palack és parafadugók – montázs

A Volvo arra is törekszik, hogy csökkentse az állattenyésztésből származó maradék termékek használatát, amelyeket műanyag, gumi, kenőanyagok és ragasztók előállítására használnak.

„Nehéz feladat lesz megtalálni a megfelelő, nem állati eredetű anyagokat, de ez nem ok arra, hogy ne foglalkozzunk ezzel a fontos kérdéssel. Érdemes elindulni ezen az úton, ugyanis az igazán progresszív és fenntartható gondolkodásmód azt jelenti, hogy nehéz kérdéseket kell feltennünk magunknak, és megtalálni rájuk a választ” – mondta Templar.

Volvo C40 Recharge utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: