Létrehozva: 2021-09-07 09:55:55

A Volkswagen ID.Life koncepció a városi mobilitás jövőjét vetíti előre

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A belépőszintű, tisztán elektromos, kompakt városi crossover várhatóan 2025-ben érkezik.


A Volkswagen a Müncheni Autószalonon mutatta be az új ID.Life, egy belépőszintű, tisztán elektromos, kompakt városi crossover koncepcióját, amely várhatóan 2025-ben érkezik a hírek szerint 17 ezer angol fontos (aktuális árfolyamon számolva 6,9 millió forintos) áron.

Az autó lesz a Volkswagen első modellje, amely a MEB Entry platformra fog épülni, és a tengelytávja mindössze 2650 milliméter lesz, hogy igazán otthonosan érezze magát a zsúfolt, városi környezetben. 

Ellentétben a VW jelenlegi legkisebb elektromos autójával, az ID.3-mal, az ID.Life hajtásáról csupán egy, a kocsi orrába épített villanymotor fog gondoskodni. A német cég azt ígéri, hogy 234 lóerős teljesítmény leadására képes motornak köszönhetően, az autó kevesebb mint 7 másodperc alatt futja majd a 0-100-as sprintet. 

Dizájn tekintetében a koncepción megjelennek az ID modellek jellegzetes megoldásai, de összességében egy sokkal szögletesebb, crossoverekre jellemző formatervvel találkozunk. 

tisztán elektromos Volkswagen ID.Life koncepció szemből

tisztán elektromos Volkswagen ID.Life koncepció hátulról

 

A minimalista utastérben a kezelőszervek jelentős része a kormányon kapott helyet, a klasszikus műszeregység helyét pedig egy head-up display vette át. Az infotainment rendszert a műszerfalra mágnesesen rögzíthető okostelefonról lehet majd vezérelni, amivel kapcsolatban a Volkswagen azt ígéri, teljesen új szintre fogja emelni az utazás közbeni szórakoztatást. 

A fenntarthatóság jegyében a koncepciót újrahasznosított anyagok felhasználásával készítették, és Ralf Brandstätter, a Volkswagen személyautókért felelős vezetője szerint az ID.Life jóval több mint egy egyszerű bemutatóautó, hiszen a városi mobilitás jövőjét vetíti előre. 

Volkswagen ID.Life koncepció utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: