Létrehozva: 2021-06-22 09:02:33

A Volkswagen hamarosan eldönti, mihez kezd a Bugattival

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A francai hiparsportautó-gyártó a horvát Rimac kezébe kerülhet.


 

A Bugattinál látszólag minden rendben van. A francia gyártó folyamatosan új, a Chiron alapjain nyugvó modellekkel rukkol elő, és feltételezhetnénk, hogy a cég pénzügyileg is stabil lábakon áll. Csak keveset lehet tudni arról, mi történik a színfalak mögött, és kívülről szinte már úgy tűnik, mintha az anyavállalat, a Volkswagen-csoport kétségbeesetten szeretne megválni a Bugattitól.

Néhány évvel ezelőtt már felröppentek olyan hírek, hogy a VW azt fontolgatja, megválik a francia gyártótól. Majd tavaly szeptemberben ismét terítékre került a Bugatti lehetséges eladása. Vagyis egyre inkább úgy fest, a Volkswagen nem kíván tovább eurómilliókat pumpálni a hipersportautó-gyártóba. 

A franciák kálváriája azonban még távolról sem ért véget. Ugyanis Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója, és a VV-csoport igazgatóságának tagja hamarosan bejelenti, mik a konszern jövőbeni tervei a Bugattit illetően – értesült az Automotive News.

Bugatti Chiron Pur Sport szemből, menet közben

A kiadvány azt is kiemeli, hogy a Porsche és a Rimac hamarosan stratégiai együttműködésre léphet egymással, és a stuttgarti cég, valamint a horvát EV-gyártó közös vállalkozásának keretében utóbbi átveheti a Bugatti irányítását. 

Úgy tűnik, hogy az elkövetkező néhány hónap kulcsfontosságú lehet a molsheimi cég számára. Hogy a márka eladása egy másik cégnek a Bugatti saját érdekében történne-e, azt egyelőre még korai lenne megmondani, de a tulajdonosváltással kapcsolatos hírek mindenképpen azt jelzik, hogy a dolgok – legalábbis a jelenlegi felállásban – nem működnek zökkenőmentesen a franciáknál.

Bugatti Divo utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek: