Létrehozva: 2022-01-14 13:30:39

A Volkswagen eladásai tízéves mélypontra zuhantak 2021-ben

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW lett a legsikeresebb német prémiumgyártó a globális értékesítések alapján.


A Volkswagen-csoport az elmúlt 10 év legalacsonyabb értékesítési eredményét érte el 2021-ben, miután a német konszern összesen 8,9 millió gépjárművet adott el az elmúlt évben – derül ki az autógyártó közleményéből. Egyúttal a VW azt elárulta, arra számít, hogy az autóipart sújtó nehézségek az idei év első felében is hátráltatni fogják a cég munkáját. 

Ezzel szemben a BMW a tavalyi év során rekordszámú, 2,21 millió járművet értékesített, ami annak köszönhető, hogy a bajor gyártó rendkívül sikeresen alkalmazkodott az alapanyagok ellátásában tapasztalható hiányállapothoz. 

A Volkswagen márka eladásai 2020-hoz képest 8,1 százalékkal estek vissza, és valamivel kevesebb mint 4,9 millió darab talált gazdára a cég modelljeiből. A legnagyobb, 14,8 százalékosa visszaesést Kínában könyvelte el a VW, annak ellenére, hogy a tisztán elektromos autók értékesítése megnégyszereződött az országban. 

Volkswagen embléma

A legfrissebb hírek szerint 2021-ben a Mercedes-Benz eladásai 5 százalékkal estek vissza, ami azt jelenti, hogy a tavalyi évben a BMW bizonyult a legjobban teljesítő német prémiumgyártónak a legtöbb világszerte eladott járművel.

Európában volt a leggyengébb a bajor cég teljesítménye, ugyanis mindössze 3,9 százalékos növekedést tudott elérni. Ezzel szemben Észak-Amerikában 19,5 százalékkal több BMW fogyott tavaly, míg a Volkswagen 13 százalékos, a Mercedes pedig csupán 0,4 százalékos gyarapodást tudott felmutatni a régióban. 

Bár a tisztán elektromos járművek népszerűsége folyamatosan növekszik, ezek a modellek még mindig meglehetősen kis százalékát adják a gyártók eladásainak. A Volkswagen esetében ez a szám például a teljes éves értékesített darabszám mindössze 5,1 százaléka. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen és a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Reuters