Létrehozva: 2020-02-24 14:23:00

A Tesla Model Y még a vártnál is jobb lehet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Model Y hivatalosan is a leghatékonyabb elektromos crossover a piacon.


Amikor a Tesla Model Y tavaly márciusban debütált, Elon Musk azt állította, hogy az elektromos crossover egyetlen töltéssel 450 km megtételére lesz képes. Azóta folyamatosan fejlesztik, ennek köszönhetően az EPA mérései szerint ez már 540 km is lehet (WLTP-rendszerben ez nagyjából 600 km), ezt pedig nem régiben hivatalosan is megerősítették.

Az EPA szerint a Tesla Model Y Performance AWD 129/112/121 MPGe (mérföld/gallon elektromos hatótávra vonatkoztatva) számokat mutat városi/autópályás/ kombinált használat mellett. Ez megelőzi a Hyundai Kona Electric modellt, amelynek kombinált értéke “csak” 120 MPGe, ezzel pedig a leghatékonyabb elektromos crossover a Model Y jelenleg. Az EPA még nem vizsgálta az AWD Long Range verzióját, de a Tesla állítása szerint 500 km feletti hatótávra lesz képes. Összehasonlításképpen: az Audi e-tron kombinált értéke 74 MPGe, míg a Jaguar I-Pace 76 MPGe-t produkál, ezek pedig elmaradnak a fent említett 120-as mutatóktól.

A Tesla Model Y menet közben hátulról

A Tesla Model Y Performance-ban két elektromotor található, ennek és az összkerékhajtásnak köszönhetően 3,5 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, a végsebessége pedig 250 km/óra. A Tesla azt reméli, hogy a Model Y lesz a cég legkelendőbb modellje, ezek a kérkedő számok ezt erősítik. A szállításokat pedig állítólag már februárban megkezdik.

Forrás:

Ajánlott cikkek: