Létrehozva: 2017-07-26 13:57:00

A Tesla beszünteti az S 75 RWD gyártását

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Tesla leállítja a jelenleg elérhető legolcsóbb Model S gyártását, ezzel is nagyobb szakadékot kreálva a Model S és Model 3 között


Ezentúl a Model S 75D lesz az alap, amit lehet majd kapni a Tesla nagy szedánjai közül, ami 5 ezer dollárral drágább az RWD-változattal szemben. Az S 75 RWD megszűnésével kizárólag két motorral felszerelt Model S-eket lehet rendelni, négykerékmeghajtással.

Leállítják a Model S 75 RWD gyártását

A lépés mögött nem más áll, minthogy a Tesla növelni szeretné a nemsokára megjelenő Model 3 és a Model S közötti árkülönbséget, ezzel is megkönnyítve a választást a vásárlói számára. Hisz aki a leggyengébb Teslát választotta volna, annak nagy valószínűséggel az erősebb Model 3 jobb választás lenne.

Ezek után csak hab a tortán, hogy a szimpla-motoros hátsókerék-hajtású Model 3 mellé választható lesz a duplamotoros, összkerékhajtású változat is. De ha duplamotoros-összkerekes Model 3-at szeretnél, arra még egy ideig várnod kell, ugyanis Elon Musk korábban azt nyilatkozta, hogy a gyártás korai szakaszában egyelőre csak egy motorral, hátsókerék-meghajtással gyártják a legkisebb Teslát.

nem lesz többé Model S 75 RWD

Az S 75 RWD megszüntetése várható volt, már az év elején csökkentették az árát 7500 dollárral, hogy még meghozzák a kedvet a vásárlóknak.

A Tesla nincs könnyű helyzetben perpillanat, ugyanis nagyon nagy az érdeklődés a Model 3 iránt, amit július elejétől elkezdtek gyártani, viszont hatalmas várólista alakult ki. A hatalmas várólista egy dolog, de az 1000 dollár előleg befizetése után a leendő vevők joggal várnának több kommunikációt a Teslától, hogyan áll a Model 3 gyártása, mikor kaphatják kézhez az autóikat.

Szélesíti a szakadékot a Tesla a Model 3 és a Model S között

A várólistáról már most elkezdték páran visszamondani az előjegyzést és inkább egy Model S-t vagy Model X-et választottak helyette, de egyelőre nem tömeges a jelenség, az embereknek nem fogyott el a türelme. Mindenesetre a pénteken a Tesla több információt fed majd fel a tömeg előtt a Model 3-ról.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink: