Létrehozva: 2022-01-25 15:53:33

A Renault-csoport 5 év alatt 23 milliárd eurót költ az e-autók fejlesztésére

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A Renault, a Nissan és a Mitsubishi 2030-ig több mint 30 új elektromos autót készül piacra dobni.

A Renault, a Nissan és a Mitsubishi azt tervezi, hogy megháromszorozza az elektromos járművek közös fejlesztésére szánt beruházásaik mértékét – tájékoztatott a Reuters.

Mivel a hagyományos, nagy autógyártóknak nemcsak az új versenytársak által gyakorolt nyomással, de a kereslet várható eltolódásával is számolniuk kell az elektromos autók irányába, a francia-japán szövetség magasabb szintre kívánja helyezni az együttműködését. 

A három cég a következő öt év folyamán több mint 23 milliárd eurót invesztál a villanyautók fejlesztésébe. Mindez azt követően, hogy a csoport már eddigi is 10 milliárd eurót költött az elektromosításra. A tervek szerint a szövetség 2030-ra a több mint 30 új elektromos autót fog piacra dobni. 

Az „Alliance to 2030” terv értelmében a három vállalat minden eddiginél szorosabb együttműködést fog megvalósítani, amely leginkább a villanyosítást, az akkumulátorgyártást és az összekapcsolt mobilitást helyezi előtérbe. 

A három gyártó célja, hogy a kompakt elektromos autók árát illetően hamarosan megvalósítsák az árparitást a hasonló méretű belső égésű motoros modellekhez mérten. Ennek érdekében közös akkucsomagokat és más együttesen fejlesztett, kulcsfontosságú alkatrészeket fognak használni. 

elektromos Renault 5 koncepció

A terv szerint a szövetség arra készül, hogy közösen invesztálnak abba, hogy Franciaországban, Nagy-Britanniában, Kínában és Japánban összesen 220 gigawattóra akkumulátorkapacitást állítsanak elő 2030-ig.

Az akkumulátorok szabványosításával és megosztásával a csoport arra számít, hogy felére tudja csökkenteni az akkumulátorgyártás jelenlegi költségeit.

Weboldalunkon is elérhetőek a Renault, a Nissan és a Mitsubishi modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe