Létrehozva: 2021-08-19 08:53:14

A Porsche új elektromos koncepciója a Müncheni Autószalonon debütál

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A rejtélyes tanulmány a Mission E koncepció életútját követné. 

A Porsche bejelentette, hogy a Frankfurti helyét átvevő Müncheni Autószalonon többek között egy „jövőorientált tanulmányautót” is be fognak mutatni. A német gyártó által közzétett részletfotó arra enged következtetni, hogy egy elektromos autóval van dolgunk, ugyanis a képen látható LED-es fényszóró kialakítása nagyon hasonló a Mission E koncepcióhoz, és az abból kifejlesztett Taycanhoz. 

A fényszóró formája akár a 996-os generációs 911-es tükörtojás-lámpáit is eszünkbe juttathatja, ám vajmi kevés rá az esély, hogy a Münchenben debütáló autó kapcsolatban áll a legendás stuttgarti sportautóval. A Porsche többször kihangsúlyozta, hogy ebben az évtizedben még biztosan nem lesz elektromos 911-es, így túlságosan korai lenne beharangozni egy olyan villanyos változatot, amelyet legkorábban 2030-ban dobnak majd piacra. 

A Macan villanyos kivitelét szinte biztosan kizárhatjuk, mivel a Porsche „véletlenül” kiszivárogtatta az SUV agyagmodelljéről készült fotókat, amelyeken teljesen más fényszórókat láthattunk. 

Porsche 718 Boxster és 718 Cayman egymás mellett, hátulról

Michael Steiner, a Porsche kutatás-fejlesztési vezetője az amerikai Car and Drivernek adott interjújában elmondta, a német cég feltett szándéka, hogy elkészítse a 718-as széria (Boxster/Cayman) elektromos koncepcióját. 

Ezek alapján igen jó esély mutatkozik arra, hogy a Porsche által Münchenben bemutatásra kerülő tanulmányautó a stuttgarti sportautó következő, immár tisztán elektromos hajtással ellátott generációjának beharangozása lesz. 

Steiner azt is elárulta, a cég azt szeretné, hogy a 718-as is ugyanazt az utat kövesse, akárcsak a Mission E koncepció, amely négy év alatt jutott el a sorozatgyártásig. Vagyis egy darabig még biztosan marad a belső égésű motor a Boxster/Cayman szériában. 

Porsche 718 Cayman és 718 Boxster oldalról, egymással szemben

Weboldalunkon is elérhetőek a Porsche modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: