Létrehozva: 2021-01-27 14:53:40

A Nissan 2030 elejére a teljes kínálatát elektromosítja

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cél, hogy a cég működése 2050-re karbonsemleges legyen.


A Nissan szerdán kiadott sajtóközleményében elmondta, a kulcsfontosságú piacokon az összes új modelljét már kizárólag csak elektromos kivitelben teszi elérhetővé már a 2030-as évek kezdetétől. Ez egy fontos lépés a japán gyártó azon célkitűzése felé, hogy a cég 2050-re elérje a karbonsemlegességes működést. 

Mindamellett, hogy a Nissan szeretné lefedni a japán, a kínai, az európai, valamint az Egyesült Államok piacát is, egyúttal azt is elmondta, hogy jelentős fejlesztéseket folytatnak az akksitechnológia területén. Ebbe természetesen beletartoznak az elektromos járművek számára készülő szilárdtestes akkumulátorok. Emellett pedig továbbfejlesztik az e-POWER hibrid technológiát, hogy még tovább növeljék hajtásláncaik energiahatékonyságát. 

Elköteleztük magunkat, hogy segítünk hozzájárulni a szén-dioxid-semleges társadalom megteremtéséhez, és felerősítjük az éghajlatváltozás elleni erőfeszítéseket globális szinten” – nyilatkozta Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója.

 Nissan Leaf szemből, menet közben, a háttérben szélerőművekkel

A Nissan tervei is tökéletesen illeszkednek a világ autógyártói körében egyre inkább megfigyelhető tendenciába, vagyis hogy felhagynak a dízelmotorral hajtott autók gyártásával, és a felszabaduló pénzügyi és gyártási kapacitásukat az elektromos és hibrid modellek fejlesztésére koncentrálják. Ráadásul Japán célja, hogy a 2030-as évek közepére megszüntesse az új, pusztán belső égésű motoros járművek értékesítését, áttérve a hibrid, az elektromos és az üzemanyagcellás járművekre.

A távolkeleti ország a tavalyi évben fogalmazta meg az úgynevezett „zöld növekedési stratégiát”. Ez a dokumentum a 2050-re kitűzött karbonsemlegesség elérését elősegítő ötleteket tartalmazza.

Japán egy 2020 márciusi adat alapján a saját energiaszükségleteinek mintegy 18 százalékát megújuló energiaforrások felhasználásával fedezi, ám jelen pillanatban is folyik az ország energiapolitikájának felülvizsgálata és újra értelmezése. 

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Nissan elektromos modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: