Létrehozva: 2021-08-17 09:13:54

A Müncheni Autószalonon debütál az elektromos Mercedes EQG 4x4 koncepció

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A 2024-ben érkező villanyhajtású G-osztály egy 523 lóerős gép lesz.

A Mercedes-Benz a Müncheni Autószalonon mutatja be a G-osztályos SUV tisztán elektromos változatának koncepcióját, amellyel a német gyártó egyúttal előrevetíti a G-osztály önálló márkává válását is. 

Az elektromos SUV sorozatgyártása várhatóan 2024-ben kezdődhet meg. Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója azt ígéri, hogy ekkorra a Mercedes palettájának legnépszerűbb modelljei már mind elektromos hajtáslánccal fognak rendelkezni. 

A müncheni bemutató alkalmával megláthatjuk, hogyan tervezi a Mercedes átalakítani a G-osztályt az elektromos kor szellemének jegyében. A szakemberek leginkább olyan, a dizájnt és a technológiát érintő megoldásokat várnak, amelyek szoros kapcsolatban állnak és előrevetítik, mit is várhatunk majd a sorozatgyártásba kerülő változattól. Akárcsak a 2019-es Vision EQS koncepció az új EQS luxuslimuzin előfutárának bizonyult.

Tekintettel arra, hogy a G-osztály milyen keveset változott az 1979-es G-Wagen megérkezése óta, nem valószínű, hogy a Mercedes jelentős átalakításokat tervez a dizájnt illetően, ugyanakkor több olyan stílusbeli megoldással számolhatunk, amelyek összekötik a többi EQ modellel.

Mercedes-Benz EQC 4x4² koncepció szemből

Az EQG-ben rejlő off-road potenciált 2020-ban demonstrálták az EQC 4x4² koncepcióval, amely bemutatta egy új elektromos terepjáró-család technológiai lehetőségeit – ez jelenti az új G almárka kiindulópontját. 

A nagy nyomaték és a szinte azonnali teljesítményleadás ideálissá teszi az elektromos hajtásláncokat a terepezésre. Így a gyártó szerint EQG továbbra is képes lesz megfelelni a G-osztály szellemiségének, vagyis bárhová elviszi az embert és vissza is hozza onnan. 

A Mercedes már be is jegyeztette az EQG 560 és EQG 580 elnevezéseket, ami arra utal, hogy a villanyos terepjáró ugyanazzal a kétmotoros, 523 lóerős érkezhet, mint az EQS csúcsváltozata, valamint egy kevésbé erős, belépőszintű modellel. 

Mercedes-Benz EQG szemből – látványterv

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: