Létrehozva: 2021-11-29 14:14:17

A Mercedes Vision EQXX bemutatójával indul a 2022-es év

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Több mint 1000 kilométeres hatótávval és minden eddiginél hatékonyabb energiafelhasználással érkezhet.

A Mercedes-Benz hamarosan bemutatja új, tisztán elektromos autójának koncepcióját, a Vision EQXX-et. A német gyártó júliusban jelentette be az új modell érkezését, amellyel kapcsolatban az egyik legfontosabb információ, hogy valós körülmények között több mint 1000 kilométeres hatótávval fog rendelkezni az ígéretek szerint.

Markus Schafer, a Mercedes ügyvezetője most megerősítette, hogy a Vision EQXX hivatalos leleplezésére 2022. január 3-án fog sor kerülni. A szakember egyúttal néhány részletet is megosztott a koncepcióval kapcsolatban.  

Az ígéretek szerint a Vision EQXX lesz a Mercedes által valaha gyártott leghatékonyabb villanyautó. Ez nemcsak a modell hatótávolságában fog megmutatkozni, hanem az aerodinamika kifinomultság tekintetében is. Jelenleg a Mercedes EQS rendelkezik a sorozatgyártású járművek között a legalacsonyabb, 0,20-as légellenállási együtthatóval. A csillagos márka emellett az új koncepció akkumulátorának energiasűrűségét 20 százalékkal tervezi megnövelni az EQS-hez képest. 

A Mercedes kutatás-fejlesztési főnöke szerint ezek a jelentős technológiai előrelépések a német vállalaton belüli részlegek közötti interdiszciplináris együttműködésnek köszönhetőek. Ebből a munkából a Mercedes AMG High Performance Powertrains, a cég Forma-1-es motorgyártó részlege is kivette a részét. 

Azt azonban egyelőre nem tudni, vajon a stuttgarti vállalat csak egy bemutatóautót tervez prezentálni a Vision EQXX formájában, vagy a jövőben sorozatgyártású modellt is készíteni fognak a tanulmány alapjaira. 

ponyvával letakart Mercedes Vision EQXX

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: