Létrehozva: 2022-05-26 13:27:59

A Lamborghini első elektromos autója a Ferrarit fogja másolni

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A villanyhajtású modell egy emelt hasmagasságú, 2+2 üléses nagy túraautó lesz.


A folyamatosan szigorodó károsanyag-kibocsátási előírásoknak és a fogyasztói igények változásának köszönhetően az autóipar jelentős átalakuláson megy át. Egyre nagyobb a kereslet az SUV és az elektromos hajtással rendelkező modellek iránt.

Még a Ferrari is kénytelen volt fejet hajtani a piaci trendek előtt, és elkészítette a Purosangue hobbiterepjárót, ami sokkal inkább egy magasépítésű, 2+2 üléses nagy túraautó, mintsem hagyományos SUV.

A Lamborghini számára sem ismeretlen a városi terepjárók világa, elég csak a ’80-as években piacra dobott LM002-re, vagy az Urusra gondolni. A bolognai gyártó dizájnfőnöke nemrég elmondta, a szuper SUV hamarosan tisztán elektromos hajtásláncot kaphat.

Lamborghini Urus
Kép: Lamborghini

Emellett az olasz márka egy villanyhajtású GT autót is fejleszt, amivel kapcsolatban most Stephan Winkelmann vezérigazgató osztott meg részleteket. A szakember elmondta, az új modellt az évtized végére tervezik elkészíteni, 2+2 üléses elrendezéssel, megemelt hasmagassággal és tisztán elektromos hajtáslánccal fog érkezni, akárcsak a Ferrari Purosangue. Ez lesz a Lamborghini első e-autója, az Urus villanyos verziója pedig csak ezt követően kerül majd piacra.

Winkelmann hozzátette, az akkumulátor elhelyezése szokatlan karosszériastílusokat megvalósítására ad lehetőséget. Így igazán egyedi megoldásokat valósíthatnak meg, ám így is azonnal fel lehet majd ismerni, hogy egy Lamborghiniről van szó.

A cégvezető elmondta, az Aventador és a Huracan esetében a lehető legtovább maradni kívánnak a hibrid rendszer használata mellett, és majd kiderül, hogy a szintetikus üzemanyagok mennyiben segíthetnek életben tartani ezt a technológiát 2030 után.

Weboldalunkon is elérhetőek a Lamborghini modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz