Létrehozva: 2019-11-26 12:44:38

A következő Opel Corsa csak elektromos kivitelben jöhet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Vauxhall vezérigazgatója szerint 2025-re eltűnhetnek a belsőégésű motorral hajtott új kisautók az utakról.


Annak ellenére, hogy az Opel Corsa ötödik generációját nem is olyan rég mutatták be benzines, dízel és elektromos erőforrással, máris olyan hírek kaptak szárnyra, amik szerint a hatodik generáció csak és kizárólag elektromos hajtáslánccal lesz elérhető. Az Autocar brit szaklap faggatta Stephen Normant, az Opel testvérmárkájának számító Vauxhall vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy szerinte a jövőben minden kisautó meg fog szabadulni a belsőégésű motoroktól, 2025-től egyik gyártó sem fejleszt pöfögő városi autókat.

Opel Corsa-e

A vezérigazgató elmondta még, hogy a Corsa nem fog SUV-ként tovább élni a jövőben, sőt nem szeretnék még csak terepesíteni sem, hiszen ott van nekik a Mokka X, ha valaki a szabadidő-autós életérzést keresi. Norman beszélt még a PSA & FCA csoport összeolvadásáról, mely szerinte hosszadalmas folyamat lesz és a Vauxhallt nem fogja különösebben érinteni.

Opel Corsa-e interior

Az új Opel Corsa itthon egyelőre az 1.2 literes benzinmotorral kapható háromféle erőszinttel, a 1.5 literes dízelmotor pedig 100 lóerővel kapható. Hamarosan érkezik a Corsa-e névre hallgató elektromos változat, amiben egy 134 lóerős, 260 Nm nyomatékkal rendelkező villanymotor található, ami 8,1 másodperc alatt repítheti százra a kisautót, a maximális hatótáv pedig 330 kilométer körül alakul.

Opel Corsa-e

Forrás:

Ajánlott cikkek: