Létrehozva: 2019-09-18 10:13:50

A Kamiq-kal három tagúvá bővült a Skoda SUV kínálata

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A népek Volkswagenének legújabb városi crossovere már rendelhető a szalonokban.


A Škoda Kamiq alulról illeszkedik a cseh márka szabadidő-autó palettájába, méretei messze nem érik el a nagytestvér Kodiaqét, de még az annál kisebb városi crossover Karoqét sem. Az 4,38 méter hosszú, míg az új modell csak 4,24m (összehasonlításul a Kodiaq pedig 4,69m). Érthető, hogy a Škoda lefelé bővíti a kínálatot, a jellemzően városban közlekedő közönségnek elsősorban magas építésű, de azért nem túl méretes autókra van szüksége.

Skoda Kamiq elölről

Kívülről a kis szabadidő-autó a szintén viszonylag friss Škoda Scala stílusjegyeit viseli magán. A hasonlóság felfedezhető az autó minden pontján. Természetesen ez nem véletlen, a Kamiq a Scala emelt magasságú változata, tengelytávjuk is milliméterre pontosan megegyezik (2651mm). Az autó Magyarországon 5,6 millió forinttól vihető haza, így könnyen megfinanszírozható. Ez 400 000-rel több, mint a Scala, de 1,1 millióval kevesebb, mint a Karoq (6,7 MFt) és 2,2 millióval, mint a Kodiaq (7,8 MFt) alapára.

Skoda Kamiq hátulról

A Kamiq – a két nagytestvérrel ellentétben - a terepjárós kinézet ellenére sem lesz konfigurálható összkerékhajtással, kizárólag az első tengely lehet hajtott. Magyarországon egyelőre az 1,0 literes 4 hengeres TSI motorral elérhető, a választható teljesítményszintek pedig 95 illetve 115 lóerő jelenleg. Hogy később jön-e a kínálatba a 150 lóerős 1,5 TSI, a 115 lovas 1,6 CR TDI vagy valamilyen hibrid hajtáslánc, még nem ismert.

Skoda Kamiq oldalról

A mostani váltó kínálat 3 egységből áll: egy 5 fokozatú manuálisból (95 LE), 6 fokozatú manuálisból (115 LE) és egy 7 sebességes duplakuplungos váltóból, de ez utóbbi csak az erősebbik modellhez elérhető. A crossover a Volkswagen csoport MQB A0-ás platformjára építkezik, amire a konszerntestvér Seat Arona és Volkswagen T-Cross is. Ennek ellenére a Škoda garantálja, hogy azoknál jóval tágasabb helykínálattal rendelkezik majd. Ez akár még igaz is lehet, ismerve a márka többi modelljét.

Skoda Kamiq beltér

De hozzáteszik, hogy a lábtér még a Škoda Octaviáénál is nagyobb. Ezt azért leellenőrizném élőben. A Scalához való hasonlóság a beltérben is folytatódik, a műszerfal, a kormány, a kijelzők és valószínűsíthetően az anyagok is mind megegyeznek az alsó-közép kategóriás modellével. A rendelhető extrák listáján pedig olyan tételek sorakoznak, mint a fedélzeti internet, a három színben variálható hangulatvilágítás, a fűthető első- és hátsó (!) ülések, a parkoló-asszisztens és természetesen a mai modern vezetéstámogató rendszerek garmadája.

Forrás:

Ajánlott cikkek: