Létrehozva: 2022-03-29 13:34:50

A jövő Fordjai mobil irodaként működnek majd

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az amerikai cég még egyszerűbbé tenné a távmunkát az autósok számára.


A koronavírus-járvány rávilágított, milyen lehetőségek rejlenek a távmunkában. A tisztán elektromos Ford F-150 Lightning fejlesztése során az amerikai cég arra összpontosított, hogy a pickup mozgó irodaként is megállja a helyét. A jelentős méretű akkumulátorcsomagnak köszönhetően a pickup akár 10 napon keresztül képes árammal ellátni egy átlagos háztartást.

A funkciók bővítése érdekében a Ford együttműködik a Webex vállalattal, a videokonferencia-hívások szakértőjével. A szoftvert úgy tervezték, hogy telepíthető legyen minden termékébe, amely 15,5 colos, álló, érintőképernyős infotainment rendszerrel van felszerelve, így a felhasználók kényelmesen, saját autójukból vehetnek részt a megbeszéléseken. A Mustang Mach-E-ben is 15,5 colos infotainment képernyő található.

A Webex szerint a Ford rendszerébe integrált szoftver révén akár útközben is vezérelhetjük az alkalmazást hangutasításokkal. A cég azt ígéri, hogy a felhasználóknak az átlagos laptopok által kínáltnál jobb konferenciaélményben lehet részük.

videokonferencia egy Fordban

Darren Palmer, a Ford elektromos jármű programjának alelnöke elmondta, az újdonságot a cég valamennyi jelenlegi és jövőbeni villanyhajtású modellje meg fogja kapni, így az autók kerekeken guruló irodákként funkcionálhatnak majd.

Hogy a szolgáltatás ne vonja el a sofőr figyelmét a vezetésről, a rendszer csak akkor használható, ha a jármű éppen nincs mozgásban. Menet közben kizárólag a hangfunkciók lesznek elérhetőek a vezető számára. A két cég emellett további digitális szolgáltatások kifejlesztésén dolgozik.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Ford modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz