Létrehozva: 2017-05-31 16:32:00

A Jaguar-Land Rover hanggal akarja irányítani az autóit

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Jaguar-Land Rover Tech Incubator-részlege közös fejlesztésbe kezdett a LISNR-rel, hogy megreformálják az adattovábbítást


A Jaguar-Land Rover társult a LISNR-rel, utóbbi vállalat területe a hangalapú adattovábbítás fejlesztése. Kettejük közös munkájával megváltoztathatják az interakciókat az utasok és az őket körülvevő világ között.

A LISNR által kifejlesztett technológia a „Smart Tones”, vagyis okos hangszínek, ami által az emberi fül számára nem hallható hangokkal kommunikálhatnak az eszközök egymással. Ha egy autó Smart Tones-technológiával van felszerelve, úgy bármilyen eszközzel, másik autóval képes kommunikálni, amik szintén Smart Tones-t használnak a hatókörön belül.

Range Rover Evoque Convertible hangirányítással

A Jaguar-Land Rover a LISNR-rel ezzel az új technológiával a belső környezet fejlesztését kívánja elérni mindegy egyes utas számára külön-külön. A LISNR fejlesztése meg tudja állapítani az autóban ülőkről, ki a sofőr és ki az utas és ennek megfelelően hangolja a beállításokat a legkényelmesebbre, beleértve akár az ülésállítást is. Például LISNR újításával az autó tudni fogja, hogyan állítsa be az üléseket, vagy a klímát, pusztán a mobiltelefonok beállításaiból.

A Jaguar Land Rovernek van egy mobilos applikációja, amivel a mobil csatlakozni tud az autóhoz Bluetooth-on vagy WiFi-n keresztül. Ha a kapcsolat egyszer már létrejött, a felhasználók a saját eszközeikkel tudják személyre szabni az autó beállításait.

„Olyan technológiák után kutatunk és fektetünk be, amik javítják az autón belüli kapcsolatokat, és közelebb hozza egymáshoz az autókat, az informatikai eszközöket és a felhasználóikat.” – nyilatkozta Danielle Alexander, a Jaguar Land Rover Tech Incubator-részlegének vezérigazgatója.

„A LISNR az egyik legimpozánsabb technológia, amit ebben a közegben láttunk, és úgy véljük, hogy a velük való együttműködéssel közelebb kerülhetünk a tökéletes autó- és eszközkapcsolathoz."

Jaguar XJ hangirányítással

A Jaguar-Land Rover és a LISNR remélik, a partnerségük segít áthidalni az autó, a felhasználók és az eszközök közötti szakadékot. A LISNR szerint a technológia már beépíthető az autókba és akár az értékesítés is elkezdődhet, de egyelőre nincs hír arról, mikor lesznek elérhetők a piacon.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink: