Létrehozva: 2021-10-20 12:39:04

A harmadik generációs Nissan Leaf már crossover lesz

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az évtized közepére csak villanyautók alkotják majd a japánok palettáját.


A Nissan európai főnöke, Guillaume Cartier hivatalosan is megerősítette, hogy a Leaf harmadik generációja már nem hatchback, hanem crossover karosszériával fog készülni a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség CMF-EV platformjára. Erre nagyjából 2025-ben fog sor kerülni.

A tervek szerint az évtized közepére a Nissan modellpalettájának magja öt villanyosított crossoverből fog állni. Ezek a Juke, a Qashqai, az Ariya, az X-Trail, valamint a Leaf utódja lesznek. Éppen ezért a japán autógyártó már nem tervezi hagyományosabb modellek kifejlesztését. Ahhoz, hogy kínálatával minden szegmensét le tudja fedni, szövetségi partnereitől, a Mitsubishitől és a Renault-tól szerzi majd be a szükséges modelleket, így például a Micra utódját is.

A Nissan arról is döntött, hogy már nem költ a belső égésű motorok technológiájának fejlesztésére, hogy meg tudjanak felelni a várhatóan az évtized közepén életbelépő EURO7-es előírásoknak.

A japán gyártó úgy számol, hogy 2025-re teljes palettáját villanyosított modellek, tisztán elektromos vagy E-power hibridek alkotják majd, 2030-ra pedig az eladások 80 százalékát a kizárólag elektromos hajtással rendelkező autók fogják adni. 

Nissan Leaf szemből, menet közben

Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója azt is megerősítette, hogy a Nissan nem invesztál a hidrogén üzemanyagcellás technológia fejlesztésébe, helyette kizárólag az akkumulátoros elektromos autókra összpontosítja erőforrásait. 

A Nissan szerint a villanyosítási kényszer miatt a sportautók jövője egyelőre elég bizonytalan Európában. Ugyanakkor Uchida elmondta, a cég a jövőben is részt kíván venni a Formula E küzdelmeiben, mivel ezzel is azt hirdetik, a Nissan elkötelezte magát az elektromos autók technológiája mellett.

Weboldalunkon is elérhetőek a Nissan modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: