Létrehozva: 2021-09-29 09:33:57

A Ford Mustang Mach-E fennakadt a jávorszarvas-teszten

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elektromos crossover nehézségei a Ford ESC menetstabilizáló rendszerének köszönhetőek.


A Ford Mustang Mach-E számára a jávorszarvas-teszt sikeres teljesítése komoly problémákat jelent. Rengeteg tesztet és felhasználói véleményt lehet olvasni a Ford villanyautójáról az interneten, és a tapasztalatok összességében pozitívak, kiemelve, hogy a Mach-E vezetési élmény szempontjából sportos és kényelmes. Vagyis könnyen és pontosan irányítható, ugyanakkor több esetben azt is megjegyzik, hogy az elektromos crossovernek jobban tapadó gumiabroncsokra lenne szüksége az igazán dinamikus kanyarvétel érdekében.

Talán ennek köszönhető, hogy az alábbi videóban látható Mustang Mach-E komoly problémákkal küszködik a jávorszarvas-teszt teljesítése során. A Teknikens Värld által elvégzett próbán az autónak már 68 kilométer/órás tempónál is gondot jelentett a kikerülési manőver. A tesztelők arra a következtetésre jutottak, hogy a gyenge teljesítmény a Ford ESC menetstabilizáló rendszernek köszönhető. 

Ford Mustang Mach-E jávorszarvasteszt közben

Az ESC rendszernek sokkal keményebben kellene dolgoznia, hogy megakadályozza a Mach-E hátsó kerekeinek tapadásvesztését. Amint a videón is látható, a Mustang fara könnyen instabillá válik, és a sebesség növekedésével a helyzet egyre rosszabb.

Ezzel párhuzamosan a Tesla Model Y-t és a Hyundai Ioniq 5-öt is letesztelték. Korábban láthattuk már, hogy a Tesla járművei kiválóan teljesítenek ezeken a próbákon. A kaliforniai villanyautó még 75 kilométer/órás tempónál is stabil és irányítható maradt. Az Ioniq 5 is jól vizsgázott, végül 72 kilométer/órás sebességgel vette az akadályt. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Ford modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: