Létrehozva: 2023-04-24 11:19:06

A Ford Mustang az elmúlt 10 év legkelendőbb sportautója a világon

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az S&P Global Mobility regisztrációs adatai szerint az elmúlt 10 év során a ma az 59. születésnapját ünneplő Ford Mustang a világ legkelendőbb sportautója.


„Büszkék vagyunk az egész Mustang családra, arra, amit a Ford és különösen a szenvedélyes Mustang tulajdonosok és rajongók számára képvisel” – mondta Dave Bozeman, a Ford Blue Rajongói és Ügyfélszolgálati részlegének felelős alelnöke. „Elkötelezettek vagyunk a Mustang globális közösségének szolgálatában; Atlantától Adelaide-ig és azon túl is.”

A Ford belső adatai szerint, továbbra is az Egyesült Államokban a legerősebb a Mustang iránti kereslet, amely a globális eladások 78%-át teszi ki. További piacok közül a Mustang eladások 2022-ben Németországban 17,0%-al, Nagy-Britanniában 14,4%-kal, Svájcban 14,9%-kal, a Közel-Keletet pedig 7,4%-kal nőttek.

Magyarországon tavaly 126 Mustang talált gazdára, itthon a modell 20,2 százalékos részesedéssel a legnépszerűbb modell a sportautó kategóriában.

A vadonatúj, hetedik generációs, 2024-es Ford Mustang egy újabb fejezetet nyit az ikonikus modell történetében, a világ legkelendőbb sportautójának megjelenését, hangzását és vonzerejét tovább örökítve. Legyen kabrió, akár kupé, V8-as vagy turbófeltöltős 4 hengeres, kézi vagy automata, a Mustang mindenki álmát valóra váltja.

A hetedik generációs Mustang két új motorral érkezik majd – egy újratervezett 2,3 literes EcoBoost és a Mustang GT valaha volt legerősebb 5,0 literes Coyote V8-as motorjával lesz elérhető. A hetedik generáció újdonsága a vadonatúj Remote Rev funkció, amely lehetővé teszi az autó motorjának távolról történő felpörgetését a kulcs segítségével, valamint egy új Electronic Drift Brake, amely gyorsan akár olyan profi driftelővé változtathat bármely kezdőt, mint például Vaughn Gittin Jr.

A Mustang Dark Horse a modell legújabb limitált szériás kiadásával bővíti a kínálatot a Mustang Bullitt 2001-es bemutatása óta, és új szintet céloz az utcai és pályás teljesítmény tekintetében, amely csak egy baljós megjelenésű Mustanggal és egy speciálisan módosított 5,0 literes V8-assal valósulhat meg – a valaha volt legerősebb 5,0 literes V8-as motorral, 500 lóerővel.

A Mustang Mach-E SUV, a Mustang család elektromos tagja immár 39 országban kapható, miután a közelmúltban elindult az értkesítése Tajvanon és Ausztráliában is. A Ford közel két évve kezdte meg a Mustang Mach-E gyártását, amiből a nemrég bejelentett 150.000 darab jelentős mérföldkő, mivel a vállalat 2023 végére évi 600 000 darabra, 2026-ra pedig több mint 2 millióra növeli az elektromos járműveinek gyártását.

Forrás és fotók: Ford

Címkék: Ford Mustang | Ford