Létrehozva: 2017-07-12 13:13:00

A Faraday Future nem épít gyárat Las Vegasban

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Benyomták a stop gombot a projekten, aminek a keretében 1 milliárd dollárból egy új gyárat húztak volna fel Észak-Las Vegasban


Eredetileg 1 milliárd dollárból létesítettek volna Nevadában, egészen pontosabban Észak-Las Vegasban egy teljesen új gyárat, viszont úgy néz ki, ez most mégsem valósul meg. Ugyanis az elektromosautó-gyártó inkább meglévő gyárak felé kacsingat, amik lehetővé tennék a termelés hamarabbi elindulását.

A tervezett gyárat még 2015 végén jelentették be, de akkoriban még az eredeti méretét is grandiózusnak, majdnem 280 ezer négyzetméteresnek álmodták meg. Aztán ahogy telt az idő, mind zsugorodott és zsugorodott a még fel sem épült gyár, a végén már csak alig több mint 60 ezer négyzetméteresről volt szó, ami az Apex Industrial Parkban kapott volna helyet.

Faraday Future FF91 gyártás

Jelenleg viszont a cég rövid távú terveit nem szolgálná egy drága gyáregység, amit a semmiből kéne megépíteni.

„A Faraday Future-nél jelentősen megváltoztattuk az üzleti stratégiánkat, hogy a vállalat vezető lehessen a felhasználóbarát mobilitásban – egy olyan modellt, ami újraértelmezi az emberek mobilitáshoz való hozzáférését.” – írják a nyilatkozatukban.

„Ennek az irányváltásnak köszönhetően egy olyan gyártóüzem megtalálásának folyamatában vagyunk, amely gyorsabb utat jelent a termelés megkezdéséhez és a jövőbeli stratégiai lehetőségekhez igazodik. "

A Faraday azt állítja, a döntés nem lesz hatással arra, hogy elérjék a korábban 2018-ra kitűzött gyártás megkezdését. Mindenesetre megtartják azt a területet, amin a gyárat építették volna meg, azzal a reménnyel, hogy egy napon majd felhúzhatják rá a gyárat, amit terveztek:

Faraday Future FF91 gyártás

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk az Apex-telephellyel kapcsolatban a hosszú távú gépjárműgyártáshoz és szilárdan hiszünk abban, hogy Észak-Las Vegas ideális hely a számunkra.”

Hogy a Faraday Future-nek financiális nehézségei vannak, senki előtt nem titok, korábban többször is előfordult, hogy az alkalmazottaiknak későn fizettek. A múlt héten ráadásul 182 millió dollárt zárolt egy kínai bíróság a Faraday tőkéjéből az eddigi legnagyobb támogatójuk, a milliárdos Jia Yueting számára. Jia Yueting jelenlegi vagyonát 2,7 milliárd dollárra becsülik, vagyonát online videókból szerezte és alapvetően technológiai cégekbe fektet, ezért is esett a választása a Faraday Future-re.

A Faraday Future-nél mindenesetre jól játszanak a nyilatkozatokkal, ugyanis amellett, hogy most megállt parancsoltak az észak-las vegasi gyáruk építésének, új helyszín is szóba került, mégpedig a kaliforniai Mare Island.

 Faraday Future FF91 gyártás

A befektetőket a problémák és a tervváltozások ellenére továbbra is halásszák, jelenlegi célja a Faraday Future-nek, hogy 1 milliárd dollárt összegyűjtsön, amivel már el tudják kezdeni az FF 91 gyártását, aminek alig 2.39 másodperc kell a 0-ról 100-ra való gyorsuláshoz.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink: