Létrehozva: 2021-07-12 08:57:14

A Daimler felpörgetné az elektromobilitásra történő átállást

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Már az évtized vége előtt megszabadulnának a legtöbb belső égésű motoros modelljüktől. 

A Mercedes-Benz tulajdonosa, a Daimler szeretné felgyorsítani az elektromobilitásra történő átállást és azt tervezi, hogy lényegében már az évtized végére száműzi palettájáról a belső égésű motoros modelleket – derül ki az Automobilwoche jelentéséből. 

Ez azt jelenti, hogy minden jelenlegi modellszériának elkészül a tisztán elektromos változata, valamint a plug-in hibridek szerepe is megszűnhet 2030-at követően. 

A belső égésű motorok gyártásának beszüntetésére vonatkozóan nincs konkrét dátum, hiszen a töltési infrastruktúra kiterjedtségének függvényében 2030 után is lesznek olyan piacok, ahol igény lesz ezekre az autókra. 

A hírek szerint a Daimler vezérigazgatója, Ola Källenius július 22-én fogja prezentálni a cég terveit és stratégiáját, egyúttal bejelenti a további elektromos modellek számára készülő új platformokat, valamint a cég saját szoftveres operációs rendszerének 2024-es bevezetését is.

Ola Källenius egy Mercedes EQS mellett pózol

Korábban a Daimler úgy kalkulált, hogy a hálózatról tölthető autók értékesítése az évtized végére a cég eladásainak több mint 50 százalékát fogja adni. 

A kizárólag elektromos hajtásra történő átállás különösen Európában kiemelt jelentőségű, ahol a szigorúbb CO2-kibocsátási határértékek várhatóan az EURO 7-es norma érkezésével gyakorlatilag ellehetetlenítik a belső égésű motoros autókat.

A Jaguar 2025-től, a Volvo és a Bentley 2030-tól már csak tisztán elektromos autókat fog gyártani. Az Opel 2028-tól, a Ford 2030-tól, a Volkswagen pedig 2035-től szünteti be a belső égésű motoros autók értékesítését Európában. Az Audi a következő évtized elejétől már csak Kínában értékesít benzines és dízel autókat. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: