Létrehozva: 2021-01-14 13:25:53

A BMW X2-es már elektromos változatban is elérhető lehet 2023-tól

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A crossover az elektromos hajtásláncok számára tervezett moduláris platformra épül.

A BMW X2-es a sportosabb, stílusosabb alternatívája az X1-es crossovernek és az X3-asnak. Az X2-es csúcsmodelljének számító M35i kivitelben egy 306 lóerős teljesítményre képes sornégyes benzinmotorral, 400 newtonméter fogatónyomatékkal, valamint összkerékhajtással találkozunk. Az AutoBild értesülései szerint a BMW azt fontolgatja, hogy az X2 fejlesztésével kapcsolatban egy kissé más irányban szeretnének elindulni 2023-tól.

Mivel a vadonatúj BMW X1-es a tervek szerint 2022-ben érkezik, így az új X2 várhatóan a következő évben jelenik meg, nagyjából megegyező technikai tartalommal. A szokásokhoz híven álcafestéssel borított X1-es teszteléséről már sikerült szemfüles újságíróknak néhány fényképet készíteni, ezeken a felvételeken is kitűnően látszik, hogy a bajor gyártó legkisebb crossovere nem nevezhető éppen apró termetűnek. A három hajtáslánc – belső égésű motoros, plug-in hibrid és tisztán elektromos – mellett alapfelszereltségként elsőkerékhajtással (az összkerékhajtás választható opció lesz) lesz rendelhető az új X1-es. Az AutoBild pedig úgy tudja, az X2-es ugyanezzel a felállással kerül majd piacra. 

2022-es BMW X1-es szemből, tesztelés közben

A 2023-ban érkező új BMW X2-es várhatóan ugyancsak nagyobb lesz a jelenlegi modellnél. Mivel az X1-es alatt található moduláris platform is megnövekedett, így jó eséllyel az X2-es is termetesebb lesz elődjénél. A benzinmotoros és plug-in hibrid erőforrás már a kezdetektől elérhető lesz, és hozzájuk csatlakozhat idővel a teljesen elektromos iX2-es. Az új, konnektoros hibrid modell teljesítménye várhatóan számottevően meghaladja majd a jelenlegi X2 xDrive25e által kínált, WLTP szabvány szerint mért 53 kilométeres elektromos hatótávot. 

Ami a megjelenést illeti, az új X1-es és X2-es is nagyobb veséket kap majd. Ugyanakkor ezek a hűtőrácsok vízszintes irányban fognak növekedni, nem úgy, mint a 3-as és 4-es széria függőlegesen elnyújtott veséi. Egyúttal mindkét SUV vékonyra vágott LED-es fényszórót kap. A BMW ezek alá helyezte el a megnövelt méretű nappali menetfényt, hasonlóan, mint az eddig szintén csak „kémfotókon” megörökített, faceliftes X7-es esetében.

2022-es BMW X1-es hátulról, tesztelés közben

Sajnos a részletekre csak akkor fog fény derülni, ha a bajorok hivatalosan is leleplezik az X2-est. Erre várhatóan 2022 második felében kerülhet sor, azonban az X1-es esetében erre nem kell ilyen sokat várni, hiszen a crossovert már az idei évben bemutatják

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: