Létrehozva: 2022-03-18 13:22:41

A BMW más gyártók számára is elérhetővé teszi önvezető platformját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cél a költségek csökkentése.


A BMW és a Qualcomm más autógyártók számára is elérhetővé teszi közös fejlesztésű autonóm vezetési platformját, miután a technológia 2025-ben megjelenik a BMW autóiban – derül ki a két vállalat közleményéből.

A bajor gyártó tavaly novemberben közölte, a Snapdragon Ride automatizált vezetési platformot fogja használni, amelyet az autonóm vezetési szoftverek specialistája, az Arriver segítségével fejlesztettek ki, amelyet a Qualcomm tavaly, a Veoneer megvásárlása során szerzett meg. A platform a Qualcomm chipjeire épül.

Miután a BMW az évtized közepétől megkezdi a platform használatát saját járműveiben, más autógyártók és kiemelt beszállítók számára is felkínálják majd. A cél egy nyitott platform kialakítása, amely igény szerint alkalmazkodik a különféle járműtípusokhoz – nyilatkozta Nakul Duggal, a Qualcomm autóipari részlegének vezetője.

BMW M2 CoupéA BMW azért szeretné más gyártók számára is elérhetővé tenni az autonóm vezetési platformot, hogy ezáltal csökkentse a költségeket. Éppen ezért a bajor vállalat úgy véli, a cégeknek nem kellene olyan egyedi szoftvereket fejleszteniük, amit nem lehet másokkal is megosztani.

Duggal azt is elmondta, hogy az általuk kínált technológia lehetőséget kínál az ügyfelek számára, hogy a csak a számukra szükséges funkciókat és ne egy komplett csomagot vásároljanak meg. Ezt követően az tapasztalatokat és adatokat megosztva lehet tovább fejleszteni a termék minőségét.

A BMW a 3-as szintű, kéz nélküli vezetést lehetővé tevő önvezető rendszert az új 7-es szériás szedánban vezeti majd be, a 2025-ben érkező új rendszer jelentősen javítani fogja a rendszer képességeit – mondta Nicolai Martin, a BMW vezetési élményért felelős vezetője.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe