Létrehozva: 2021-04-09 15:02:15

A BMW legújabb lépése az Audi malmára hajtja a vizet?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Mégsem készül el a beígért Gran Coupe verzió az új M4-esből, de érkezik az M3 Touring.


Jó ideje mélyen hallgat a BMW a beharangozott BMW M4 Gran Coupe bemutatásával kapcsolatban. Az új M3 és M4 modellek már megérkeztek, és utóbbi kabrió verziója hamarosan elkészül, ám az M4 Gran Coupe más lapra tartozik. Szinte pontosan egy évvel ezelőtt jelentették be az ötajtós kivitel érkezését, hogy reagáljanak a nagy rivális Audi RS5 Sportback kivitelének sikereire. Most Robert Pilsl, a BMW M modellekért felelős vezetője elárulta, a 4-es Gran Coupe-ból mégsem készül M-es verzió.

A szakember szerint az M divízió marad a jól megszokott alapmodelleknél, melyekhez hamarosan csatlakozni fog az M3 Touring is, ugyanakkor jelen pillanatban nem látják szükségét az M4 Gran Coupe elkészítésének.

2021-es BMW M4 szemből

Az autógyártók a koronavírus-járvány, valamint az egyre szigorodó emissziós előírásoknak köszönhetően kénytelenek voltak átértékelni a terveiket. Így például a General Motors, a Bentley, a Volvo, a Jaguar vagy a Ford európai részlege is kijelentette, néhány éven belül felhagynak a belső égésű motoros autók gyártásával. 

A bajorok is sokkal inkább az olyan modellekre fókuszálnak, mint az 523 lóerős teljesítménnyel rendelkező, elektromos BMW i4. Figyelembe véve, hogy a Competition csomaggal felszerelt M4-es maximálisan 510 lóerőt produkál, valójában nincs is szükség a Gran Coupe változatra. Az i4 kényelmesen képes betölti ezt a szerepet, és mindezt zéró helyi károsanyag-kibocsátással teszi.

tisztán elektromos BMW i4 szemből

 

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.



Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: