Létrehozva: 2021-08-24 09:33:50

A BMW két éven belül négy új elektromos modellt dob piacra

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Érkezik az 5-ös és 7-es széria tisztán villanyhajtású változata is.


A BMW-csoport a következő két évben négy tisztán elektromos modellt fog piacra dobni annak érdekében, hogy a német gyártó minél inkább felgyorsítsa palettájának villanyosítását.

A 7-es szériás szedán és az X1-es kompakt SUV akkumulátoros-elektromos verziója jövőre, míg az 5-ös széria és a MINI Countryman crossover villanyos változata 2023-ban érkezik. 

„2023-ra szinte minden szegmensben fogunk tisztán elektromos modelleket kínálni vásárlóink számára, és a célunk az, hogy az elkövetkező 10 évben mintegy 10 millió villanyautót értékesítsünk” – fejtette ki Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója.  

Az 5-ös és 7-es széria tisztán elektromos változata abban a Dingolfingben található üzemben fog készülni, ahol az iX villanyos SUV-t is gyártják, amely idén ősszel érkezik meg a szalonokba. 

Az iX-ben fog bemutatkozni a BMW új operációs rendszere, az Operating System 8, amelyet a cég szerint 5G-kapcsolatra terveztek. A rendszer többek között új generációs kijelzőket, kezelőszerveket és szoftvereket tartalmaz.

tisztán elektromos BMW i4 szemből, menet közben

A BMW 2025-ben mutatja be az új Neue Klasse platform első modelljét, amelyet elektromos autók számára fejlesztenek, de dízel vagy benzines, plug-in hibrid vagy akár hidrogén üzemanyagcellás hajtásláncokhoz is használható.  

A rendkívüli rugalmasságot biztosító padlólemez sokkal áramvonalasabb formaterveket és tágasabb utastereket fog lehetővé tenni, 2025-től a BMW-csoport valamennyi modellje erre fog épülni. 

A bajor gyártó úgy számol, hogy a cég villanyautó-értékesítése évről-évre több mint 50 százalékkal fog növekedni 2025-ig. Ez azt jelentené, hogy ekkorra a BMW nagyjából 2 millió akkumulátoros-elektromos kocsit szállít majd le az ügyfeleknek. 

BMW iX elektromos SUV szemből

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek:

A Volkswagen legnagyobb gyárát is megakasztotta a chip-hiány

A Porsche új elektromos koncepciója a Müncheni Autószalonon debütál

374 lóerővel érkezik a BMW iX5 Hydrogen