Létrehozva: 2017-10-25 18:18:00

A BMW készen áll arra, hogy legyártsa az AMG Project One riválisát

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW-nél eddig lesöpörték az ötletet a főnöki megbeszélések során, hogy saját szuperautójuk legyen, ez mintha most változna


A BMW M divíziója felkészült egy hiperautó gyártására, mely felveheti a versenyt a Mercedes-AMG Project One autójával. A projekt arra vár, hogy megkapja a zöld jelzést a cég alelnökétől, Dirk Hackertől. Jelenleg azonban nincsenek megvalósításról szóló tervek.

A Mercedes a Frankfurti Autószalonon mutatta be a Project One-t, a BMW kétmillió dolláros hiperautója pedig 2019-ben kerülhet majd piacra. Egy módosított 1.6-os motor és a hibrid rendszer kombinációja 992 lóerőt lenne képes produkálni.

“Szeretnénk egy egyedülálló autót, és meg is tudnánk csinálni, ám ma erre nincs igazán igény a piacon”, mondta Hacker. “A mi cégünk jelenleg a jövő mobilitására koncentrál inkább, mint a digitalizációra és egy hiperautó építésére. Ám, ha arra a döntésre jutunk, hogy egy szupersportautót csinálunk, akkor megcsináljuk ezt.”

A BMW köztudottan érdeklődött számos vezető csapatnál – beleértve néhányat Forma 1-es tapasztalattal – hogy fejlesszék az LMP1-est annak érdekében, hogy a következő években elindulhassanak a Le Mans-i 24 órás versenyen. Most azonban úgy néz ki, hogy inkább az alsóbb kategóriákra koncentrálnak és a figyelmük, valamint költségvetésük nagy részét a teljesen elektromos Formula E bajnokságra fordítják.

BMW szupersportautó

Hacker elismerte, hogy egy elektromos autó csábító lehet, ám hangsúlyozta, hogy egy ilyen hiperautó letérést jelentene a gyártás eddigi ösvényéről.

“A Formula E érdekes lehet számunkra. Az M autóknak komoly múltjuk van a versenyzés terén,” mondta Hacker. “Érdekes kihívás lesz, egyre több régi gyártó kapcsolódik be a sorozatba, és látok arra esélyt, hogy a mérnöki csapatunk tudására is szükség lesz.”

A BMW 2025-re ígér 12 teljesen elektromos autót, mely azt jelentheti, hogy a BMW elektromos autói utat teremthetnek egy nagyteljesítményű elektromos autó piacra bocsátása előtt.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: