Létrehozva: 2021-09-08 10:26:13

A BMW 24 milliárd dollárt fektet az akkumulátorok fejlesztésébe

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2021 első félévében a bajorok eladásaink 11 százalékát az elektromos autók adták


Mivel egyre több autógyártó kötelezi el magát a tisztán elektromos jövő mellett, a különféle nyersanyagokért és alkatrészekért folyó verseny is egyre fokozódik. Ráadásul az autóipar súlyos mikrochip-hiánnyal küszködik. 

A BMW, amely nemrégiben dobta piacra elektromos autóinak új szériáját, a BMW iX-et és az i4-et, azt tűzte ki célul, hogy az elkövetkező években mintegy 25 százalékkal csökkenti a gyártási költségeket annak érdekében, hogy ellensúlyozza az ellátási láncban tapasztalható problémák okozta veszteségeket. Egyúttal a bajor gyártó bejelentette, hogy 23,8 milliárd dollárt fektet az akkumulátorok és a hozzájuk kapcsolódó technológiák fejlesztésébe, hogy lépést tudjon tartani az egyre növekvő kereslettel. 

Az elmúlt két évben jelentősen megugrott a kereslet a BMW elektromos modelljei iránt, olyannyira, hogy 2021 első félévében már a bajorok eladásainak 11 százalékát a villanyautók adták. 

BMW ix elektromos SUV szemből, menet közben

tisztán elektromos BWM i4 szemből

Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában kihangsúlyozta, ez a hatalmas összegű beruházás nemcsak a jelenlegi i4 szedán és iX SUV, hanem a 2024-ig tervezett modellek szempontjából is kulcsfontosságú. Ezt követően a BMW úgy számol, hogy a jelenleginél már jóval hatékonyabb akkumulátorokat fognak használni. 

A BMW csaknem 24 milliárd dollárjának jelentős része Kínába a CATL és az EVE Energy vállalatokhoz, emellett a Samsunghoz, és a svéd Northvolt AB-hoz kerül. A bejelentést követően mindkét kínai cég részvényárfolyama 6,5 százalékkal erősödött. 

BMW iX és BMW i4 egymás mellett

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: