Létrehozva: 2018-08-21 17:05:37

A Bentley nem tervez sportautókat a közeljövőben

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Continental GT mellé nem érkezik újabb sportkocsi a Bentley vezetője szerint.


Az utóbbi időben sokat lehetett hallani arról, hogy a Bentley egy ötödik modellt hoz be a Continental GT, a Flying Spur, a Bentayga és a Mulsanne mellé. Ez az elképzelés a 2015-ös Genfi Autószalonon bemutatott, kétüléses EXP 10 Speed 6 koncepcióautó volt, mint a gyártó következő sportos modellje. Ez a terv azonban szertefoszlani látszik, hiszen jelentős felfogásbeli változások történtek a vállalatnál.

Bentley EXP 10 Speed 6 koncepcióautó zöld színben, oldalról fotózva.

Adrian Hallmark - aki egy éve vette át a vezetői posztot Wolfgang Dürheimertől - azt mondja, az EXP 10 koncepcióra épülő sportkocsi nem fog elkészülni. Szerinte ez a szegmens még nem tért magához a legutóbbi válság óta, így nem látja ésszerűnek ebbe a kategóriába új modellt fejleszteni. Úgy gondolja, a fiatalabb vevőket jobban érdeklik a szedánok és az SUV-k.

„A sportautók szektora – mint a miénk is – rendkívül érzékeny a piac megingásaira. Akár 50-60 százalékot is visszaeshet. Ezúttal azonban nem történt meg a szegmens feléledése. Ha megnézzük a sportkocsivásárlók átlagos életkorát, akkor kiderül, hogy ez a szám minden évben eggyel nagyobb. Ez azt jelenti, hogy ugyanazok az érdeklődők veszik ezeket a kocsikat, nincs elég új és fiatal vevő.” – nyilatkozta Hallmark.

Bentley EXP 10 Speed 6 koncepcióautó zöld színben, hátulról fotózva.

A Bentley vezetője nem közölt részleteket azzal kapcsolatban, hogy ha nem sportautó lesz a következő modelljük, akkor melyik területre lépnek majd be helyette. Korábbi értesülések szerint a Bentayga mellé érkezhet egy SUV-kupé, mely a Vokswagen-csoport MLB Evo platformjára épülhet. Ugyanerre az alapra tervezték az Audi Q8-at és a Porsche Cayenne-t is. A Bentayga testvérmodelljének szánt SUV tehát erős mezőnybe érkezne.

Szintén szóba került, hogy a Bentley egy elektromos járművel bővíti kínálatát. Egy kupés tetővonalú zéró emissziós szedán is érkezhet a Porsche Taycan, vagy a szintén koncepció szintjén álló Audi Sport e-tron GT kategóriájába. A gyártó azonban még nem jelentette be hivatalosan, melyik irányt fogja előnyben részesíteni ezek közül.

Bentley EXP 10 Speed 6 koncepcióautó beltere.

Az 1919-ben alapított brit autógyártó vállalat már a kezdetekben is a sportos irányvonalat képviselte. Tehetős fiatalok kezdtek versenyezni Bentley modellekkel a ’20-as években. Amikor a Rolls-Royce tulajdonába került, akkor indult meg a prémium járművek irányába az azóta sok maradandót alkotó autógyár.

Forrás:

Ajánlott cikkek: