Létrehozva: 2022-06-14 16:10:39

A Bentley leleplezte a vezetési élményre hangolt Flying Spur S-t

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Ez az első alkalom, hogy S kivitel hibrid hajtást kapjon.


A múlt héten a Bentley bemutatta a Continental GT és a Continental GTC vezetőközpontúbb változatait. Mindkét autó egyszerű „S” megjelölést kapott. A brit cég most leleplezte az új S-sorozat utolsó tagját, amely a Flying Spurre épül.

Az S kivitel érkezésével a Flying Spur kínálata két jól elhatárolható része oszlik: az Azure esetében a kényelmen van a hangsúly, míg az S esetében a vezetési élmény kerül előtérbe.

Motorok tekintetében a vásárlók a 4,0 literes, ikerturbós V8-as vagy a V6-os hibrid hajtás közül választhatnak. Előbbi 550 lóerő és 770 newtonméter, míg utóbbi 544 lóerő és 750 newtonméter leadására képes. Ez az első alkalom, hogy egy hibrid modell S emblémát kap.

A Bentley adatai alapján a V8-as kereken 4 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, és a végsebessége 318 kilométer/óra. Ehhez képest a hibrid mindössze 1 tizeddel lassabb és 42 kilométeres tisztán elektromos hatótávval rendelkezik.

Bentley Flying Spur S
Kép: Bentley

A Flying Spur S-ben alapfelszereltség az összekerékkormányzás és a Bentley Dynamic Ride, amely képes az autót a kanyarokban is folyamatosan síkban tartani, ezáltal biztosítva a Bentley autóira jellemző lebegő érzést.

A minél markánsabb megjelenés érdekében a Bentley az összes polírozott fémet fekete kiegészítőkre cserélte az autó külsején, a féknyergek pedig piros fényezést kaptak. Az utastérben kéttónusú bőrkínálatából lehet választani.

A Flying Spur S a Goodwood Festival of Speed keretében fog bemutatkozni június 23-26-a között.

Weboldalunkon is elérhetőek a Bentley modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz