Létrehozva: 2018-06-26 15:03:03

A Bentley bejelentette a Bentayga Pikes Peak Editiont

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 2018-as Pikes Peaken, a nemzetközi hegyiversenyen új rekordot állított be a Bentley egy kicsit módosított Bentaygával


 

A 2018-as Pikes Peaken, a nemzetközi hegyiversenyen új rekordot állított be a Bentley egy kicsit módosított Bentaygával

Az SUV 10:49,9-es idővel ért fel a hegyre, vagyis 2 perccel megdöntötte a leggyorsabb sorozatgyártásban lévő SUV rekordját. A Pikes Peak veterán Rhys Millen ült a volánnál.

A brit luxus márka ezt az alkalmat egy különleges Bentaygával ünnepelte. A Bentley hétfőn jelentette be a Bentayga Pikes Peak Edition-t, amely a rekord beállítása előtt tiszteleg és az aktuális versenyző inspirálta. A Bentley Mulliner részlege felel a különleges kiadású SUV összeszereléséért, amely Beluga fekete vagy Radium zöld színben lesz elérhető, az utóbbi megegyezik a Pikes Peak rekorder árnyalatával.

Nem számít, hogy melyik külső színt választja az ügyfél, mert a 22 colos felnik kétszínűek,  Beluga és Radium színekben pompáznak. Minden krómkiegészítőt fekete színű szénszálas alkatrészekre cserélnek. Ilyen például az oldalsó szoknya pár, a diffúzor és a hátsó spoiler is. A Pikes Peak Bentayga belsejében tökéletes összhangban vannak a színek, a Key Lime a Beluga fekete bőrrel és Alcantarával vagány egységet ad. A Pikes Peak logó, illetve egy jelvény jelzi, hogy a limitált kiadású autó hányadik a sorban, ezt az utas oldalon, a kesztyűtartó feletti karbon kiegészítőn találod.

Néhány fejlesztést is kapott a limitált kiadás a biztonság és a sportosság jegyében. Ilyen például a bukókeret, a sportülések és a tűzoltó rendszer. Továbbá a hátsó üléseket eltávolították és Akrapovic kipufogó rendszer került alá. A 600 lóerős 6 literes ikerturbós W-12-es motor található meg az alapmodellben és a limitált kiadásban is.

Sport felfüggesztés adaptív légrugók és 48 voltos aktív gátlók tartják az úton a bestiát. A különleges kiadású SUV vezetést segítő rendszerrel szerelt, amely tartalmaz egy nagyméretű kijelzőt, night vision technológiát, adaptív tempomatot, aktív sáv elhagyásra figyelmeztető- és közlekedést segítő rendszert, amely vezérli a fékeket, a kormányzást és a fojtószelepet alacsony sebességű szituációkban.

A Bentley Mulliner  mindössze 10 darabot épít a Bentayga Pikes Peak változatból.  Augusztustól lehet leadni a rendeléseket az amerikai és az európai vásárlóknak is.

Forrás:

Ajánlott cikkek: