Létrehozva: 2022-03-21 11:53:55

A 718 Boxsterből készül a Porsche következő elektromos autója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 911-es pedig hamarosan már hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz.


A Porsche bejelentette, hogy a 718 Boxster 2025-től kizárólag tisztán elektromos hajtáslánccal lesz elérhető. Emellett a stuttgarti sportautó-gyártó az ikonikus 911-ből elérhetővé tesz egy hibrid verziót is.

A cég – a Taycan sikereit látva – arra számít, hogy a tisztán elektromos modellek két-három éven belül éppoly sikeresek lesznek, mint a belső égésű motorral szerelt autók – fejtette ki Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi vezetője.

A stuttgartiak célja, hogy 2025-re eladásaik felét az akkumulátoros elektromos modellek adják, míg várakozásaik szerint 2030-ra ez a szám eléri majd a 80 százalékot.

Porsche Taycan és Porsche 911Már a Mission R koncepció tavalyi bemutatója kapcsán is utaltak rá, hogy ez a tanulmány jelentheti egy elektromos 718 Boxster/Cayman termékvonal alapját, most pedig a vállalat vezetői megerősítették a Porsche harmadik elektromos autójával kapcsolatban felröppent találgatásokat.  

Oliver Blume, a cég vezérigazgatója azt is elmondta, a 911-es kínálata hamarosan hibrid hajtáslánccal fog bővülni, azt azonban nem árulta el, mikor kezdődhet a modell gyártása, ahogy azt sem, mely modellvariációk esetében várható a villanyosítás.

A Porsche ikonikus sportautója, a 911-es 58 évvel ezelőtt jelent meg a piacon, és számos változatban érhető el, kezdve a belépő szintű Carrerától a csúcsteljesítményt kínáló Turbo S kivitelig.

Weboldalunkon is elérhetőek a Porsche modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe