Létrehozva: 2021-09-01 09:40:20

843 lóerős hibrid hajtással érkezik a Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az AMG a plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtásláncokra helyezi a hangsúlyt. 


A Mercedes-Benz almárkája, az AMG is elindult a villanyosítás útján, ugyanis bemutatta első plug-in hibrid modelljét. 

A Mercedes-AMG GT 63 S E Performance-ben egy 4,0 literes, biturbó V8-as dolgozik, amihez egy villanymotort és egy nagyteljesítményű, 6,1 kilowattórás akkumulátort csatlakoztattak. A 843 lóerős hibrid hajtásláncnak köszönhetően az autó 2,9 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, és kevesebb mint 10 másodperc alatt éri el a 200 kilométer/órás tempót. A hibrid hajtásláncot a Mercedes-AMG Petronas Forma-1-es csapat mérnökeinek segítségével fejlesztették ki.

A GT 63 S E Performance nagyjából 11 kilométert képes megtenni villanyhajtással, és Electronic üzemmódban 130 kilométer/órás tempóig a belső égésű motor segítsége nélkül tud haladni. 

Az optimális súlyelosztás és jobb kezelhetőség érdekében az elektronikusan vezérelt, kétsebességű automata váltóhoz csatlakoztatott villanymotor a hátsó tengely fölé került. 

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance szemből, menet közben

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance hátulról, menet közben

 

Az akkumulátor új hőkezelő rendszere egyenként hűti az 560 cellát, és egyenletes hőeloszlást biztosít az akkumulátorban, amely kritikus fontosságú az akkumulátor teljesítménye és hosszú élettartama szempontjából.

A Mercedes-Benz teljesítményorientált almárkájának villanyosítása kapcsán az akkumulátoros-elektromos és plug-in hibrid modellekre helyezi a hangsúlyt, mivel a gyártó célja az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás elérése.

Az anyavállalat, a Daimler úgy számol, hogy a tisztán elektromos és hibrid járművek 2025-re az értékesített modellek 50 százalékát adják majd. A német vállalat azt tervezi, hogy 2022 és 2030 között több mint 40 milliárd eurót fektet a villanyautók fejlesztésébe, és az évtized végére már kizárólag tisztán elektromos modellek alkotják a palettáját. 

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: