Létrehozva: 2017-03-27 15:18:00

80 kilométerenként elektromos töltőállomás - ez a terv 2017-re

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Komoly elképzelések az e-mobilitás irányába: 80 kilométerenként állítanának fel elektromos járművek töltésére alkalmas töltőállomásokat Magyarországon


A Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztéséért és szabályozásáért felelős államtitkára elmondta, hogy a kormány támogatja a járműgyártásban dolgozó cégeket, hogy azok hatékonyan be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába. A járműgyártás szektorában 700 vállalat tevékenykedik, ezek adják az ország exportteljesítményének több mint 35 %-át. A járműgyártás 144 ezer munkavállalót foglalkoztat és évente 800 milliárd forintot értékesít.

Magyarország az autonóm járművek területén gyakorlati megvalósítóként akar az élen járni. Nemrég Rómában írtak alá egy szándéknyilatkozatot, amely az autonóm járművek korlátozás nélküli terjedését támogatja Európában. A zalaegerszegi tesztpálya első lépésben helyezi majd el Magyarországot a világ járműgyártásának térképére, ahol az önvezető autókat tesztelik majd.

Elektromos Auto Smart

Kiemelten szeretnének foglalkozni az e-mobilitás fejlesztésével, a szabályozási környezet kidolgozásával, infrastruktúra kialakításával és javításával. Az elektromos járműveknek 80 kilométerenként állítanának fel töltőállomásokat, ezzel növelve az ország átjárhatóságát.

Lepsényi István kiemelte az elektromos járművek vásárlásánál rendelkezésre álló támogatási rendszert is, ugyanis, aki tisztán elektromos járművel vásárol, max. 1,5 millió forint támogatáshoz jut, ha a kiválasztott jármű ára nem haladja meg a 15 millió forintot.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: