Létrehozva: 2018-03-26 08:54:00

700 kilométeres hatótávval érkezik az új BMW i4 saloon?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2020-ban érkezhet a Tesla Model S versenytársa, a BMW i4 saloon, melynek teljesen elektromos hatótávolsága akár a 700 kilométert is elérheti.


Az alapot az iVision Dynamics koncepció jelenti, melyet a 2017-es Franfurti Autószalonon mutattak be. A négyajtós coupé az i3 és az i8, valamint a hamarosan érkező iX3-mal kiegészülve alkotja majd a BMW elektromos kínálatát 2020-ban. Ezt megelőzően érkezik majd számos, alacsony kibocsátású modell is.

Harald Kruger, a német óriás vezérigazgatója a cég éves pénzügyi konferenciáján a következőket mondta:

“Az eDrive ötödik generációjával az autóink 550 és 700 kilométeres hatótávolság között lesznek képesek teljesíteni, a konkrét modelltől függően. A legmagasabb adatot a BMW i4-essel fogjuk elérni.”

BMW i4

The iVision Dynamics egy kicsit eltérő vonulatot mutat a BMW mostani kínálatához képest, még azzal együtt is, hogy néhány dizájnelem a 2016-ban bemutatott Vision Next 100 koncepcióról származik. Nagyon hasonló a hatalmas rácsok kialakítása, csakúgy mint a LED fényszórók és a vízszintes, kiszélesedő hátsó lámpák.

A koncepció egy egészen az első szélvédőtől a hátsó ablakig húzódó panoráma üveggel, valamint nagyon finom, egy darabból álló felületi megoldásokkal büszkélkedhet. Arra a kérdésre, hogy a koncepció mennyire áll közel a sorozatgyártású modellhez, Robert Irlinger, a BMW i-osztályának vezetője elmondta:

“Jelen állás szerint egy koncepcióról beszélünk, ám a BMW jó hagyományai szerint a koncepció és a sorozatgyártású autó nagyon hasonlít egymásra. Igen, lesznek apróbb változtatások, de semmi komoly. Az autót bemutatjuk, és piacra dobjuk, amint minden moduláris rendszerünk működik, körülbelül 2020-ra tehető mindez. Egy nagyon versenyképes és innovatív projekten dolgozunk, és keressük a megfelelő dizájnt.”

Elektromos BMW

Az i4 pozícionálásáról a következőket mondta Irlinger:

“Az i3 és i8 közé, a kínálatunk középpontjába szánjuk az i4-est. Az új moduláris rendszereinkkel, a továbbfejlesztett elektromos hajtóegységeinkkel képesek leszünk minden modellünket elektromos meghajtásúvá tenni.”

A Frankfurti Autószalonon Irlinger az AutoExpress munkatársainak elmondta, hogy az i4-es lítium-ionos akkumulátort fog kapni. Ugyanazon az alapelven készül majd, mint a mostani benzines és dízel autók, erre alapozzák majd a hibrideket és az elektromos autókat is.

Várod már a BMW i4 érkezését? Várjuk a véleményeket a Magyar Autókereskedőház Zrt. Facebook oldalán!

Forrás:

Ajánlott cikkek: