Létrehozva: 2020-09-04 14:56:20

650 kilométeres hatótávval érkezhet az első elektromos Maybach

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2021-re várják az EV-t, ami a tervek szerint a Mercedes-Benz EQS alapjaira épül.


Figyelembe véve az autóiparban jelenlegi uralkodó tendenciákat, a Maybach, a Mercedes-Benz ultraluxus almárkája, hamarosan előrukkolhat az első teljesen elektromos modelljével. A német gyártó a Maybach 6 kupé és kabrió formájában korábban már megszellőztette, hogyan is nézhet majd ki az EV.

Úgy tűnik, nem is kell olyan sokat várni az első villanyos Maybach modellre, legalábbis a Daimler ügyvezetője, Ola Källenius legutóbbi nyilatkozatát figyelembe véve. A Bloombergnek adott legfrissebb interjújában Kaellenius arról beszélt, hogy a készülő Mercedes-Benz EQS elektromos szedán képviselheti majd a Maybach modellpalettájának csúcsát.

Bőven van még hova fejlődni a Maybach márkanévvel. Az elektromos platform rengeteg lehetőséget rejt magában” – nyilatkozta a szakember.

Mercedes-Benz Maybach 6 kupé és kabrió – látványterv

A tervek szerint 2021-ben piacra kerülő EQS lesz az első Mercedes, amelyet egy kifejezetten EV-k számára kifejlesztett platformra építenek. Az akkumulátor-csomagot – akárcsak a Teslák esetében – a kínai CATL biztosítja majd, és a legfrissebb hírek szerint közel 650 kilométeres hatótáv elérésére lesz képes egyetlen feltöltéssel. Emellett a még el sem készült autó kapcsán már arról is pletykálnak, hogy az AMG, a német gyártó saját tuningrészlege is készít majd belőle egy saját verziót.

A Maybachot 1909-ben alapította Wilhelm Maybach, és egészen 2013-ig létezett önálló márkaként. A Daimler 2014-ben támasztotta fel, és azóta a Maybach almárka a már létező Mercedes modellekből készít még fényűzőbb, minden létező luxussal telepakolt kiviteleket, mindezt egyedi karosszériába rejtve. Továbbra is tartja magát azonban az az elképzelés, hogy a Maybach a jövőben saját autókat készít majd. Igaz, legutóbbi ilyen irányú próbálkozásuk nem hozott átütő sikert az 57-es és 62-es modellek esetében, melyek gyártását 2012-ben fejezték be. Ha tényleg komolyan gondolják, hogy saját lábára állítják a Maybach márkát, a EV-platformban rejlő lehetőségek nagyon jó eséllyel kecsegtetnek a márka számára. A sima és csendes elektromos meghajtás tökéletesen megfelelő lehetne egy luxuslimuzin céljaira.

Mercedes-Benz Maybach 6 kabrió szemből

A Maybach következő modelljét, amely a 2021-es Mercedes-Benz S-osztály újratervezett változata lesz, jövőre fogják bemutatni.

 

Forrás:

MotorAuthority

 

Ajánlott cikkek: