Létrehozva: 2018-06-20 16:47:32

523 lovas lesz az új 8-as BMW

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 2019-es BMW 8 kupé bődületes teljesítménnyel érkezik


 

Már a modell indulásakor elérhető lesz az M verziója az új 8-as BMW-nek, valamint a bajor gyártó elmondása szerint a 19 év után visszatérő kupé egyszerre lesz luxus és sport autó. 2017-ban már a BMW elhintette a 8-as kupé magjait a köztudatban hiszen bemutattak egy új koncepció autót az érkező 8-as szériához.

2018 BMW M850i oldalnézetből, menetközben

Mostanra már a gyártásban lévő végleges modell is megérkezett, első ránézésre nem olyan kecsesen elegáns, mint a koncepció volt, de panaszra így sem lehet azért oka senkinek. Természetesen a legfontosabb és legjellemzőbb tervezési vonalakat a BMW megtartotta, nem egy tök más autót láthatsz viszont.

Az új 8-as egy alacsony, sportosan nyúlánk karosszériát kapott végül, hatalmas légbeömlő nyílásokkal és merész vonalvezetésű első légterelővel. A modell LED technológiás lézer fényszórókat kapott, amelyek az eddigi legkeskenyebb BMW fényszóró címet birtokolják, nagyon morcos az új 8-as megjelenése tőle.

2018 BMW M850i hátsó nézetből 45 fokos szögből menetközben fényképezve

Ha tovább járatod a szemed a kocsi vonalán, kettős érzés fog el. Az autó egész vonalvezetése rettentően sportos mégis könnyed és elegáns, szemből és oldalról klasszikus kupé forma, hátulról viszont egy mocsok sportkocsi. Természetesen a 20 colos M könnyűfém felnik sem rontják el ezt a vagány mégis elegáns megjelenést.

Ha elsétál az ember az új 8-as mögé semmi kétsége nem marad afelől, hogy itt bizony némi „racing” tulajdonság is lesz, hiszen a tető vonal egy szárny szerűen vissza ívelt csomagtér ajtóban végződik, amely alatt két szintén nagyon morcos vonalvezetésű LED-es hátsó lámpa helyezkedik el. Ha ez nem lenne elég akkor pedig csak egy picit kell lefelé nézned, hogy meglásd a két robosztus kipufogó véget is amikbe kis túlzással beleférne a fejem.

2018 BMW M850i szárnyszerűen ívelt csomagtér ajtaja és hátsó lámpái

Az első piacra kerüléskor a modell az M850i xDrive verzióban lesz elérhető, ami egy 4.4 literes twin-turbós V8-as motorral érkezik. A kedves kis kupé ezzel a visszafogott méretű motorral 523 lóerőt és 750 Nm nyomatékot produkál, amivel szerény véleményem szerint már egy picit túl erős ahhoz, hogy egyszerű luxus kupénak nevezzem. Ez egy izmos sport autó, szép ruhában.

A 8-as széria egy 8 fokozatú Steptronic automata sebességváltóval dolgozik, amelynek segítségével könnyedén és a legoptimálisabb módon használja ki az autó ezt a rengeteg erőt. Ennek a tökéletes összhangnak köszönhetően az új 8-as BMW 0-100 km/h-ra való gyorsulási ideje mindösszesen 3,6 másodperc, végsebessége pedig 250 km/h lesz.

2018 BMW M850i hátsó nézetből menetközben fényképezve

A sportos luxuskupé súlya 2031 kg. amivel nem nevezhető egy könnyű autónak, de semmiképpen sem a legnehezebb. Megvan a kellő erő, hogy ezt a kicsit több mint 2 tonna játszi könnyedséggel mozduljon el. Sok rész, többek között az ajtók és a motorháztető is alumíniumból készültek.  A további súlycsökkentés érdekében a vásárlók választhatnak karbonszálas újrahasznosított műanyag keverék motortetőt is.

Lehetőség van tovább a lehető legnagyobb súlycsökkentés érdekében komplett karbon csomagot választani, ahol a hátsó légterelő, a hátsó diffúzor, a légbeömől, és a külső tükör burkolatok is CFRP-ből, (carbon-fiber-reinforced-plastic) készüljenek.

2018 BMW M850i belsőtere a vezető oldaláról

Bár ez a modell csupán egy M Performance nem egy valós M kiadás, azért büszkélkedhet némi nemű M tulajdonsággal, mint például az M felnik, az adaptív M felfüggesztés, és M sport fékek.

Egyelőre induló árat még nem határoztak meg az új 8-as BMW-hez, de várhatóan 2018 őszén érkezik pontos árlista.

Forrás:

Ajánlott cikkek: