Létrehozva: 2021-06-11 09:18:00

450 kilométeres hatótávval jön az elektromos Renault Megane crossover

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Az új, 217 lóerős villanyautó gyártása 2022-ben kezdődik.

A Renault bemutatta a hamarosan érkező Megane E-Tech Electric crossover sorozatgyártásra kész formáját. A Megane eVision koncepció alapján elkészített modell a francia gyártó első tisztán elektromos autója lesz a Zoe után, és ugyanarra a CMF-EV platformra fog épülni, mint a Nissan Ariya. 

Ugyan a Renault nem osztott meg túl sok részletet az új Megane E-Tech Electric kapcsán, amely a MeganE nevet fogja viselni, azt azonban már most tudni lehet, hogy egy 217 lóerős villanymotor fogja hajtani, amit egy 60 kilowattórás akkumulátorcsomag lát el energiával. Hatótáv tekintetében pedig WLTP szabvány szerint 450 kilométert lehet majd megtenni egyetlen feltöltéssel. 

Azt azonban egyelőre homály fedi, hogy a Renault is fog-e kínálni kétmotoros verziót a MeganE crossoverből, akárcsak a Nissan az Ariya csúcsmodelljének esetében, amelyben egy nagyobb méretű, 90 kilowattórás akkucsomag található, és 306 lóerős teljesítmény leadására képes. 

Renault Megane E-Tech Electric oldalról

Most a francia gyártó 30 sorozatgyártás előtti példányt készít az elektromos Megane-ból, amelyek a Renault Design csapata által megálmodott – a fotókon is látható – álcamintát fogják viselni. Ezeknek az autóknak idén nyáron kezdik meg a tesztelését a közúti forgalomban. 

A franciák azt ígérik, hogy az új elektromos crossoverben a legmodernebb fedélzeti rendszerrel, és csúcsminőségű képernyőkkel fogunk találkozni.

A tervek szerint a Renault 2022-ben kezdi el az új EV gyártását abban az Észak-Franciaországban található Douai üzemben, ahol most a Scenic, az Espace és a Talisman is készül.

a Renault Megane E-Tech Electric infotainment rendszere

Weboldalunkon is elérhetőek a Renault modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: