Létrehozva: 2016-09-15 14:46:00

400 kilométeres hatótávval jön az Opel Ampera-e

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Nem csak fürge, kellő hatótávot adó is lesz az Opel Ampera-e


A Párizsi Autószalonon debütál közönség előtt az Opel Ampera-e, amiről már tudjuk, hogy elképesztően fürge lesz: lámpától 30 méteren nincs vetélytársa, még az Opel sportos, illetve kifejezetten versenypályára szánt modelljei között sem. Az 50 km/órás tempót 3,2 másodperc alatt éri el, most pedig már azt is tudjuk, hogy az NEDC ciklus szerinti hatótávja legalább 400 kilométer lesz. Az Opel büszkén hirdeti, hogy vetélytársainál legalább 30%-kal nagyobb hatótávot ad. Igen ám, de míg például a BMW i3 33 kWh-s akkumulátorból hozza ki a 300 kilométeres (elvi) hatótávját, az Ampera-e 60 kWh-s lítiumion akkumulátort rejt. Összevetésül a Nissan Leaf 30 kWh-s teleppel ígér 250 km-t, a többi konkurens pedig mind kisebb kapacitású akkumulátorral dolgozik.

Opel Ampera-e

Meglepően tágas utasteret ígér a 4,17 méter hosszú villanyautó

A fontosabb kérdés természetesen a gyakorlatban elérhető hatótáv lesz, az Opel ennek kapcsán sem maradt néma, az Ampera-e állítólag mindenféle trükközés nélkül is képes 300 kilométer megtételére egyetlen töltéssel. Ezzel a 4,17 méter hosszú, az első képek szerint egészen tágas utasterű, 381 literes csomagterű meredekhátú már egészen használható autónak ígérkezik. Az Opel szerint kompromisszummentességével újra fogja értelmezni a villanyautó fogalmát. Nem csak helykínálatával, hanem 204 lóerős, 360 Nm nyomatékú villanymotorjával is. Hangolható menetmódjaival nem csak a „gázpedál” érzékenységét, a rekuperáció mértékét is szabályozni fogja. Lesz olyan, amiben a fékpedál érintése nélkül is állóra fog fékezni. Nem kérdés, hogy az Ampera-e esetében is megjelenik az Opel teljes mai kapcsolódási szolgáltatása, beleértve az OnStar felügyeletet, a wifit, illetve az Apple CarPlay és az Android Auto használatának lehetőségét. Az e hónap végén, illetve a nagyközönség számára már október elején bemutatkozó Ampera-e értékesítése jövő évben még csak néhány nyugat-európai országban kezdődik el, nálunk leghamarabb 2018-ban várható.

Opel Ampera-e

Minden konkurensénél jobb hatótávot ígér, persze mindnél nagyobb akkumulátort is ad az Ampera-e. Már csak az a kérdés, hogy mennyiért. A hónap végén talán ezt is megtudjuk. Hazai forgalmazása jövőre még nem várható.

 Forrás:

Ajánlott cikkeink: