Létrehozva: 2021-11-08 13:15:12

2024-ben jöhet az első tisztán elektromos Alfa Romeo

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az olasz gyártó első embere szerint az autóból akár nagyteljesítményű, Quadrifoglio változat is készülhet.


A Stellantis cégcsoport idén nyáron bejelentette, hogy a hozzájuk tartozó márkák közül az Alfa Romeo 2027-től kizárólag tisztán elektromos autókat fog gyártani. Jean-Philippe Imparato, az olasz vállalat frissen kinevezett vezérigazgatója megerősítette, hogy 2024-ben érkezhet a márka első 100%-ban akkumulátorral működő modellje. Az Autocar értesülései szerint az Alfa Romeo elképzelései között szerepel egy nagyobb teljesítményű, Quadrifoglio változat piacra dobása is.

„2024-ben jöhet az első tisztán elektromos meghajtású Alfa Romeo. Ez lesz pályafutásom első 100%-ban akkumulátorral működő autója. Minden egyes piacra dobott modellünkkel kapcsolatban megvizsgáljuk egy nagyobb teljesítményű változat életre hívását is. Szeretnénk megfelelni a termékportfoliónk által közvetített üzeneteknek. Ha úgy látom, hogy nem tudjuk teljesíteni azt a szintet, amit a Quadrifoglio megkíván, akkor nem lesz Quadrifoglio változat” – fogalmazott az Alfa Romeo első embere.

Az olasz márka a jövőben a Stellantis által kifejlesztett STLA-platform alapján gyártja majd az elektromos modelleket. A koncepció megalkotásában az Alfa Romeo mérnökei is tevékeny részt vállaltak, hogy az minden tekintetében megfeleljen a márka teljesítményt érintő, illetve prémium paramétereinek.

Jean-Philippe Imparato kiemelte, hogy van már gyártási tervük a 2025-2030 közti időszakra is, melyben szerepelhetnek fejlett technológiát alkalmazó, akár önvezető modellek is, ám mindez a következő évek sikerességének függvényében valósulhat meg.

A Reuters hírügynökségtől származó információk szerint a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalata, a Stellantis az új platformoknak köszönhetően akár évente 8 millió elektromos autót is gyárthat. A Fiat, Peugeot, Lancia és Alfa Romeo márkákat is tömörítő cég 2025-ig akár 30 milliárd eurót is költhet palettájának villanyosítására.

Weboldalunkon is elérhetőek az Alfa Romeo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!