Létrehozva: 2020-01-27 14:50:18

2021-re még kívánatosabbá teszik a Mitsubishi Outlandert

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A PHEV Mitsu nem csak, hogy nagyobb motort, méretesebb akkupakkot is kap!


 

A VIN dokumentáció szerint a világ legeladottabb plug-in hibrid crossoverét alapos változtatásoknak vetik alá, hogy a későbbiekben is tartani tudja vezető szerepét az értékesítésben.

A Mitsubishi nemrég benyújtotta 2021-es VIN rendszerét az Országos Közúti Forgalmi Biztonsági Igazgatósághoz (NHTSA). Az egyébként szokványos dokumentációban kifejtették legfrissebb elképzeléseiket a plug-in hibrid jármű továbbfejlesztésével kapcsolatban.

Mitsubishi Outlander PHEV töltés közben

A jelenleg kínálatban lévő Outlander PHEV egy 117 lóerős, 2,0 literes, négyhengeres motort használ, amely egy-egy, a tengelyeknél elhelyezett 80 lóerős elektromotorral egészül ki. Ahogyan az már a címben is elhangzott, legközelebb nagyobb motorral lesz kapható az Outlander, mely egész pontosan egy új, 2,4 literes négyhengeres egységet takar. A belsőégésű motor teljesítménye így az eddigi 117 lóerőről 126-ra fog ugrani.

Ez ismételten kiegészül egy pár villanymotorral, ám azok teljesítménye is növekszik. Az Outlander egy nagyobb, 13,8 kWh-s akkucsomagból fogja nyerni az energiát, a teljesítménye 93 lóerő lesz. A jelenlegi, 2020-as modell egyébként egy 12,0 kWh-s egységet használ. A motor és akkumulátorok növekedése hosszabb hatótávot kell lehetővé tegyen a Mitsubishi Outlander PHEV számára.

Mitsubishi Outlander PHEV hátulról

Érdekes téma a ráncfelvarrás és modellfrissítés. Vannak gyártók, akiknek bizonyos modelljeit úgy kapkodják a vevők, hogy annak köszönhetően képesek sok-sok évig megállni a helyüket a piacon, mindenféle újragondolás vagy facelift nélkül.

Ott van például az ötödik generációs Mercedes-Benz E-osztály, ami a 2016-os modellfrissítés óta nem részesült módosításban. A Mitsubishi viszont 2012-ben mutatta be először Outlander szabadidő-autóját, ami akkor még kizárólag belsőégésű motorral üzemelt, nem volt benne villamoshajtás. Az idő elteltével számos alkalommal frissítették a modellt, köztük egyszer 2015-ben és 2018-ban is. A 2019-es év végén a Mitsubishi Europe igazgatója, Bernard Loire elárulta az Automotive News Europenak, hogy az Outlander következő generációja 2020 második felében lát majd napvilágot. Azt is hozzátette, hogy a jármű „szövetségi” platformra épül majd, vagyis olyanra, melyet a Mitsubishi, a Renault és a Nissan egyaránt használ és megoszt egymás között.

A későbbiekben több részlet is kiderülhet a 2021-es Mitsubishi Outlander PHEV-ről!

Forrás:

Ajánlott cikkek: