Létrehozva: 2018-09-21 18:54:18

2020-ban jön a BMW X5 xDrive45e iPerformance konnektoros hibrid

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új BMW SUV a korábbi X5 hibrid modellhez képest kétszer akkora hatótávolsággal rendelkezik.


Mindez azt jelenti, hogy tiszta elektromos módban akár 80 kilométert is képes megtenni. A prémium hibridek iránt érdeklődők számára ez kifejezetten jó hír, főleg azoknak, akik nagyjából ennyit utaznak a munkahelyükre. A dolog negatív oldala mindössze annyi, hogy még legalább két évet kell várni, mire az autót piacra dobják – Amerikában!

Az új BMW X5

Az új X5-ös természetesen rengeteg elemében hasonlít elődjére, a motort viszont lecseréli a BMW: a turbófeltöltős, négyhengeres helyett jön egy dupla turbós, 3 literes, hathengeres motor. A hengerek számának és a turbó hatásfokának növelésével a teljesítmény is megnőtt: 81 lóerő és 143 Nm nyomaték a többlet, az új modell mutatói így 389 lóerőre és 574 Nm-re változnak. A teljesítménybeli különbség tereptől, útminőségtől függetlenül kiválóan érezhető. A BMW annyit azért hozzátett, hogy ezek a mutatók az európai piacon forgalomba helyezett autókat jellemzik majd. Az amerikai adatokat majd a bemutató előtt röviddel közlik.

Az új BMW X5 beltere

A BMW xDrive összkerékmeghajtása és a nyolcsebességes automata váltó elmaradhatatlan kellék. A 0-ról 100-ra gyorsulás időtartamát 5,6 másodpercre saccolják, ami éppen ezzel a 0,6 másodperccel gyorsabb a 2016-os X5 xDrive40e mutatójánál. A tiszta elektromos módban elérhető végsebesség 139 km/h, kombinált üzemmódban pedig egy egészséges 233 km/h.

Az autó tartalmaz egy magas feszültségű, lítium-ionos akkumulátor csomagot, méghozzá az alvázba építve, ezzel rengeteg hely szabadul fel a csomagtérben. Az új X5-ös egy kéttengelyes felfüggesztési rendszert kap, valamint elektronikusan szabályozható lengéscsillapítókat, mindezt az alapfelszereltség részeként.

konnektoros BMW SUV

A 2019-es BMW X5 egyébként ősszel a kereskedésekbe kerülhet Amerikában, kicsivel azelőtt, hogy az xDrive45e iPerformance változat megérkezik Európába. Ha érdekelnek BMW-t érintő további híreké, kövesd a Magyar Autókersekedőház Zrt. Facebook oldalát, hiszen sok izgalmas újítás várható még a közeljövőben.

Forrás:

Ajánlott cikkek: