Létrehozva: 2017-04-21 09:36:00

2019-re várható az első teljesen elektromos Volvo

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Volvo az XC40-re hajazó elektromos autóit Kínában tervezi gyártani, 2019-től kezdenék meg az exportot világszerte


A svéd gyártó Sanghajban jelentette be, hogy a 40-es jelzésű sorozat tartalmazni fog egy plug-in hibridet és egy teljesen elektromos autót is.

Volvo xc

A svédek első teljesen elektromos autója egy kompakt szabadidő autó formáját fogja felölteni, gyaníthatóan a 40-es jelzésű modellek mintájára, ez alatt az S40 és az XC 40 értendő. A Volvo arról nem árult el többet, hogy valóban maradnak-e a 40-es vonalon, vagy egy teljesen új modellel robbantanának az elektromos autók piacán.

Volvo EV

A Volvo elkötelezte magát, hogy egy millió elektromos autót fog eladni 2025-ig. Az érkező modell különösen tömegpiaci szempontból lesz majd előnyös, ugyanis  szerethető kisméretű szabadidő autó révén remélik, hogy nagyban hozzájárul majd e számok teljesítéséhez. Előre láthatólag magasabb árkategóriába fog tartozni, a legdrágább a dupla motoros hibrid változat lesz, amiknél a benzinmotort a 40-es modellek biztosítják majd.

Lynk&Co. Model 01

Az anyavállalat a Geely ezen kívül is tervez elektromos autókat gyártani, a Lynk&Co 01 és 03 Model személyében. A Lynk&Co elektromos autók rövid időn belül válhatnak mindenki számára elérhetővé, ingyen Wifivel és örök garanciával!  

Forrás:

Ajánlott cikkeink: