Létrehozva: 2017-12-27 01:36:00

2018-ra készül el az elektromos Morgan EV3

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A karakteres, stílusos megjelenésű háromkerekű, a Morgan EV3 ötvözi a klasszikus retró megjelenést a jövő technológiájával.


A Morgan EV3 egy háromkerekű jármű, aminek a külsejét az 1930-as és 1950-es évek inspirálták, a meghajtását viszont a jövő.

Igen, a Morgan bejelentette, hogy a kis elektromos dolog gyártása a 2018-as esztendő második felében kezdődik, méghozzá teljesen elektromos meghajtással.

Morgan EV3

A Frazer-Nash Energy Systems közreműködésének is betudhatóan az EV3 „nagyobb teljesítményt és gyorstöltés technológiát” kap, alacsonyabb súlyponttal és jobb gyorsulással, mint mikor először hallhattál róla az előző évben.

Tehát a Morgan számításai szerint a megvásárolható autó teljesítménye közelebb lesz a benzines háromkerekűhöz. A 0-100-as sprintet hét másodperc körül teljesíti, ami két másodperccel jobb eredmény, mint amire a 2016-ban látott koncepció volt képes. Könnyű is, hiszen súlya 500 kg alatt marad, tehát egész szürreálisan fog hatni.

Az ígéretek szerint a hatótávja 190 km lesz a 21 kWh lítium-ion akkumulátornak betudhatóan, ami egy 34.8 kW-os motorra csatlakozva hajtja majd a hátsó kereket. Igen, egyesszám. Egykerék meghajtású. Bámulatos. Mindezt egy csővázas alvázba – ami merevebb, mint ezelőtt – és „robusztusabb” szerkezetbe csomagolták. A Morgan kompozit paneleket is elhelyez a testen.

Elektromos meghajtású háromkerekű

S ez ám a test. Ugyanaz a szemlélet, mint a benzines háromkerekűnél, csak kicsit jobb... Persze ez egy szubjektív vélemény, végtére is nézőpont kérdése.

„Nagyon figyeltünk az EV3 felépítésének optimalizálásra, hogy egy olyan autót fejlesszünk ki, ami hosszútávon megbízható és felüdítő teljesítményt kínál.” magyarázta a Morgan vezérigazgatója, Steve Morris, „kombinálva ezt a színtiszta vezetési élménnyel, amit minden kézzel készített Morgan-től várunk.”

Az ára? Nem sokkal 30 ezer font felett, átszámítva ez jelen árfolyamon 10,5 millió forintnak felel meg, ami csábító egy ilyen kuriózumért.

Forrás: Top Gear

Ajánlott cikkeink: