Létrehozva: 2018-01-04 18:22:00

2018 legjobban várt autói

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Idén érkezik többek között a Chevrolette Corvette ZR1, a Ford Ranger, a Jaguar elektromos I-Pace modellje és az Alfa Rome Stelvio Quadrifoglio is.


2017 év az autóipar szempontjából nagyon magas szintű volt, hiszen számos kiváló új gépjármű mutatkozott be az elmúlt év során. Ott volt például a Bugatti Chiron, a Tesla Model 3, vagy a Ford F-150, szóval az iparág továbbra is élénknek és versenyképesnek bizonyult, bár az önvezető autókkal kapcsolatos fejlemények némileg megosztóak voltak.

Ez azonban már történelem, elérkezett az idő, hogy mindenki előre tekintsen a 2018-ban felfedezésre váró autóra. A listán előkelő helyet foglal el a középmotoros Corvette. A Chevrolet már régóta kínozza a közönséget az álcázott prototípusokkal, így már nyilván sokan várják az új modellt, mely 5500 köbcentis motorja segítségével 850 lóerőt tud produkálni. A bemutatóra 2018-ban már lehet számítani, maga az autó pedig 2019-ben kerülhet kereskedelmi forgalomba. A Toyota Supra utódjára is régóta kilátásban van, ez az autó is megérkezhet 2018-ban egy BMW-vel közösen fejlesztett platform segítségével.

Toyota Supra

Tekintettel arra, hogy mennyire népszerű a Ford GT350, nagyon izgatottan várom a GT500 bemutatóját, melyre hamarosan sor kerülhet, mivel a márka az ötvenedik évfordulóját ünnepli. A Ford Mustang Bullitt is valószínűleg visszatér a színpadra, hogy felidézze az 1968-as Steve McQueen filmet. A Dodge Challenger SRT Demon is izgalmasnak ígérkezik, kíváncsian várom az éles teszteket, hogy vajon a 2,3 másodperces 0-100 gyorsulási idő igaznak bizonyul-e.

Dodge Challenger

Az új év nem lenne teljes a Chevrolette Corvette ZR1 nélkül, mely 2018 tavaszán kerül a kereskedésekbe. Az Aston Martin Vantage, mely az év harmadik negyedében érkezik az Egyesült Államokba, versenybe szállhat a Porsche 911-gyel.

Aston Martin Vantage

Természetesen 2018 nem csak a sportautók éve lesz. Érdemes szemmel tartani a Ford Rangert is, vagy akár a Jeep Wrangler pickupot, melynek felfüggesztését fejlesztették. Ott van még a Jaguar elektromos I-Pace modellje, de a legtöbben ugyanilyen kíváncsian várják a Subaru Ascentret is, mellyel kapcsolatban azt ígérték, hogy kijavítják a Tribeca modell hibáit, tágasabb lesz az utastér és lesz három teljes sor ülés. A SUV kategóriában a Lamborghini Urust és az Alfa Rome Stelvio Quadrifoglio-t várják a legtöbben, utóbbi nemrég rekord köridőt futott a Nürburgringen.

Alfa Rome Stelvio Quadrifoglio

A felsoroltakon kívül van még számos olyan autó, mely felkeltheti az érdeklődést, ám ha a lista végére akarnék érni, elmenne az év jelentős része. Év közben természetesen az újabb fejleményekről és bejelentésekről is jelennek meg cikkek.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: