Létrehozva: 2020-08-19 12:20:09

1000 lóerős lehet a következő, elektromos BMW M5

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Emellett egy 750 lóerős plug-in hibrid változat érkezéséről is pletykálnak.


Ideje felkötni a gatyát, hiszen a hírek szerint hamarosan megérkezhet a leggyorsabb elektromos szedán, amit valaha készítettek. A következő generációs BMW M5-ről a bennfentesek tudni vélik, hogy tisztán elektromos és plug-in hibrid verzióban is elérhető lesz. Utóbbiban továbbra is egy V8-as, ikerturbós erőforrás dolgozik majd, ez biztosítja a 750 lóerős teljesítmény és az 1000 Nm-es forgatónyomaték jelentős részét. Míg az előbbi modell 1000 lóerejét elképesztő élmény lesz megtapasztalni. Feltéve, hogy tényleg elkészülnek.

Ha a brit Car Magazine által megszellőztetett pletyka igaznak bizonyul, akkor a következő M5 teljesítmény szempontjából képes lesz bármelyik elektromos szedánnal feltörölni a padlót. A lap értesülései szerint a hibrid változat ugyanazt a plug-in hajtásláncot kaphatja, mint ami a készülő X8M-et is hajtja majd. Az elektromos kivitelbe pedig az iNextből és i4-ből ismert technikát építik be, csak jóval brutálisabb teljesítmény leadására lesz képes.

BMW M5 szemből, driftelés közben

A szaklap információi szerint a BMW már el is kezdte az új M5 tesztelését. Ehhez egy olyan öszvérautót használnak, ami pontosan úgy néz ki, mint a jelenlegi 5-ös széria. Igaz, a kasztni alatt három elektromos motor dolgozik, melyek együttesen 700 lóerőt meghaladó teljesítményt produkálnak. Így a bajor szedánnak kevesebb mint 3 másodperc szükséges, hogy álló helyzetből százra gyorsuljon.

Már a pletykák alapján is lenyűgöző lesz a plug-in M5 (és reméljük, valóban el is fog készülni), ám az igazán nagy dobásnak a teljesen elektromos változat ígérkezik, amely komoly kihívást jelent majd a Tesla hamarosan érkező Plaid kivitelben készülő, hardcore Model S-nek. A legnagyobb probléma, hogy a Model S Plaid idén nyáron került volna piacra, amit a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. Ezzel szemben az új M5 mindössze 2024-ben érkezik. Feltéve, hogy a britek tényleg jól olvasták a jeleket a varázsgömbjükből.

 

Forrás:

insideEVs

 

Ajánlott cikkek: